İspanyolca’yı Geliştiren 4 Eğlenceli Uygulama

Hola a todos! (Herkese merhaba)

Tam bir vloger giriş cümlesi oldu. 🙂 Direkt 4 eğlenceli uygulama ile ilgili bilgi almak isteyenler sayfayı aşağıya kaydırıp bir alt başlığa geçebilir, ben haftalık yazımda uzunca içimi dökeceğim. 🙂

Zaman yönetiminde klasik bir tablo vardır. Bir Kitap Okudum Hayatım Değişti yazısında bahsetmiştim. Yaptığımız ya da yapacağımız işler 4 başlık altında toplanıyor;

  • Acil ve önemli işler-Krizler çözüm bekleyen sorunlar
  • Acil olmayan ama önemli olan işler – Yetenekleri geliştirmek, yeni fırsatlar yaratmak
  • Acil ve önemsiz işler – hemen cevaplanması gereken bir mail vs.
  • Hem acil olmayan hem de önemsiz işler – bazı telefon görüşmeleri, ıvır zıvır işler

Bu konuya değinen bütün eğitimlerde, kitaplarda vs. derler ki “bir gelişim sağlamak istiyorsan ikinci kısmı yani acil olmayan ama önemli olan işleri asla boşlama” Ve genel olarak bizim en çabuk feragat ettiğimiz nokta ikinci kısımdır, çünkü acil işler üzerimizde çok büyük baskı kurar.

Benim kendi hedef listemde gelecek bir yılım için 3 ana “önemli iş” alanım var. Birincisi yazarkarga.com‘u en az işim kadar benimsemek ve işi nasıl aksatmıyorsam burayı da aksatmamak. İkincisi her ne kadar konu şu an İspanyolca olsa da İngilizce’yi bu yıl için getirebileceğim en iyi seviyeye getirmek. Üçüncüsü düzenli yoga yapmak.

Şu an öyle bir dönemdeyim ki bütün hafta akşamları dahi çalışmam gerekti. Ve normalde böyle bir dönemde kendime bütünüyle izin verir; yoga yapmaz, bloga girmez, İspanyolca kursuna da gitmezdim. Bütün hafta akşam laptopu kapattığım an yogamı yapıp öyle uyudum, dün paşa paşa kalktım kursuma gittim(GİTMEEEE diye beni kemiren zihnime rağmen), ve çok koşturmacalı bir gün yaşayacağım halde kalktım haftalık yazımı yazıyorum. İnsan zaman zaman kendisini takdir de etmeli. 🙂 Aferin kargacım. 🙂

İspanyolca hocama çalışamamaktan bahaneler ürettiğimde “yemek yerken çalış”, “işe giderken podcast dinle” gibi önerileri oluyor. Çok çabuk bahanelere sığınabiliyoruz; ama bu bakış açısını geliştirmek hayat değiştirebilir.

İspanyolca kursuna başlayalı 5 hafta oluyor. İlerleyen haftalarda İstanbul Cervantes Enstitüsü ve eğitim stili hakkında daha detaylı yazacağım. Ama bugünün konusu İspanyolca öğrenirken faydalandığım telefon uygulamaları.

Daha önce İngilizce ile ilgili olarak İngilizce’yi Geliştiren 3 Eğlenceli Uygulama konusunda yazmıştım. Baştan belirtmeliyim ki bu uygulamaları kullanmak için orta seviye İngilizce bilgisine ihtiyaç var, çünkü çoğu İspanyolca-Türkçe destekli değil. İspanyolca-İngilizce destekli.

Duolingo

Dil uygulaması deyip Duolingo’dan bahsetmemek olmaz. 🙂 Bu uygulamanın güzel tarafı birkaç istisna kısım haricinde ücretsiz olması. Kursunuzu seçtikten sonra size minik partlar halinde bir gelişim programı sunuyor. Hem dinleme, hem konuşma, hem okuma hem de yazmayı geliştirecek sorular mevcut.

Sadece derslerle yetinmek istemezseniz “Club”lara katılıp İspanyolca öğrenen başka kişilerle birlikte daha geniş bir yelpaze ile çalışabiliyorsunuz. Başta belirttiğim gibi dil konusuna bulaşan pek çok insanın zaten en az bir kere tecrübe edeceği bir uygulama.

https://tr.duolingo.com/

Tinycards

Duolingo uzantılı farklı bir uygulama. Daha çok kelime konusuna yoğunlaşıyor. Dil seçiminizi yaptıktan sonra İspanyolca’ya dair her konuda part var.(İspanyolca fiiller, İspanyolca yemekler, İspanyolca rakamlar vs. vs. ) Her partta soru-cevap şeklinde ilerleyerek kelimeleri defalarca kez tekrar edince hafızanıza yerleşiyor. Gene çok keyifli ve kullanımı kolay uygulamalardan birisi.

SpanishDict

Bu 4 uygulamadan birini seçmem gerekseydi, şüphesiz SpanishDict derdim. Gene İngilizce destekli bir uygulama. Sözlük diye indirdim; ama bir sözlükten çok daha fazlası. Dil kurallarına dair konuları örnek cümlelerle anlatan(sesli dinleyebiliyorsunuz), sadece kelime çevirisi değil cümle kalıplarına dair çeviriler sunan, pek çok İspanyolca kitabının içeriğine dair partları olan(Cervantes’in kullandığı Aula kitabı da var), kelime için keyifli oyunlar sunan bir İspanyolca cenneti.

http://www.spanishdict.com/

Kahoot!

Kahoot! konusunda ben cahil kalmış olabilirim. 🙂 Bir ara bu uygulamayla ilgili ayrı ve daha anlaşılır bir yazı hazırlayacağım. Kahoot aslında bir yarışma uygulaması.(soru-cevap) İçinde Türkçe yarışmalar da var İspanyolca yarışmalar da… Kategori seçip oynuyorsunuz, kendi yarışmanızı da oluşturabiliyorsunuz. İşin keyifli tarafı grup halinde oynayabilmek. Size seçtiğiniz yarışma için bir kod veriyor, kod ile giriş yaptıktan sonra rakipleriniz ve zaman ile yarışıp sorular cevaplıyorsunuz. Öğreten, eğlendiren, hırslandıran telefonda rastladığım en keyifli uygulamalardan biri. 🙂 Bize İspanyolca dersinde hoca oynatıyor, tüm gün ders yerine bu oyunu oynasak sıkılmam. 🙂

İlginizi çekebilecek diğer yazılar için;

Instagram: @yazarkarga

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

4 Replies to “İspanyolca’yı Geliştiren 4 Eğlenceli Uygulama”

  1. sayfana bayıldım bayıldım bayıldım 🙂 web tasarım dersleri alıyorum kendi sayfamı kendim tasarlıycam işte böyle sade ve bilgi dolu muhteşem tıpkı senin gibi 🙂 Ben de dillere meraklıyım bayağı bir. Verdiğin ipuçları için zihnine sağlık. Lütfen devam et sendeyiz kalp kalp kalp …başarılar !

    1. Ya çoo…ook teşekkür ederim. Tebessüm ettiren bir yorum. 🙂 Kendi sayfanda şimdiden çok çok başarılar, daha iyisini yapacağına eminim! Benden de kalp kalp. 🙂

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.