Russian Doll Dizisi

Russian Doll, başrol oyuncusunu Orange is the new black dizisiyle tanıdığım için uzun süredir “izlesem mi” diye düşündüğüm Netflix dizilerinden biri. Netflix ikinci sezonun müjdesini de vermiş durumda.

Yaratıcıları Leslye Headland, Natasha Lyonne ve Amy Poehler. Aslında konu daha önce birkaç yapımda işlense de benim hep ilgimi çekiyor.

Russian Doll dizisinde Nadia isimli New York’lu bir kadın 36. yaş gününde bir zaman döngüsüne sıkışıp kalıyor. Sürekli ölüp tekrar bu güne uyanıyor.

Paralel evren, zaman yolculuğu gibi konuları eğlenceli bir tarzla ele alan Russian Doll ilk bölümlerde çok sarmasa da 4. bölümden sonra açılıyor.

Budizmdeki yeniden doğuş ve arzularınızı bırakıp aydınlanıncaya kadar tekrar tekrar yaşamalısınız felsefesine de benziyor.

Dizinin güzel taraflarından biri akademik ve teorik sayılabilecek bilgileri sıkmadan, eğlenceli bir tarz ile aktarması.

Dizide Nadia sürekli yeniden doğsa da meyveler çürüyor ve zamanın durmadığı konusunda uyarıyor aslında. İlk izleyişte göze çarpmayan detaylar ikincide fark edilebilir. Metaforlar ve The Matrix gibi yapımlara göndermeler var.

Netflix - Russian Doll
Netflix – Russian Doll

Russian Doll İzlemek İçin 7 Sebep

  1. Dizinin ilginç ve fantastik bir konusu var. Düşünmeye sevk eden çok fazla nokta var.
  2. Bölümler 25-30 dakikadan oluşuyor. İlk sezon sadece 8 bölüm ve kolayca bitiyor.
  3. Dizinin müzikleri iyi. Klasik rocktan deneysel hip-hopa herkes için bir şeyler var. “Gotta get up” zaten dile dolanıyor.
  4. Mizahi yönü var. 50 ilk öpücük türünde romantik-komedi değil tabii ki.:) Karanlık bir dizi; ama Nadia’nın karakterinin de etkisiyle mizahi bir tarafı var.
  5. Russian Doll tahmin edilmesi zor. Konu klişe olsa da dizinin ilerleyişi merak unsurlarını barındırıyor.
  6. Kusurlu karakterler barındırması. Russian Doll dizisinin ana karakterleri müthiş güzel ya da yakışıklı değil. Nadia dağınık ve hedonist, çocukluk travmaları var. Alan ise obsesif denecek kadar düzenli, iletişim sorunları olan biri.
  7. Mekanlar özenle ve estetik şekilde tasarlanmış.

Blogdaki Diğer Dizi-Film İçerikleri;

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.