Aylık Hedefler – Mayıs 2021

İki senedir yazdığım aylık hedefler yazılarımı yıl bazında aşağıdaki gibi tek yazı altında toplamıştım. Ve 2021’de aylık hedef yazılarını yazmıyordum. Fakat bugün 4 ay bitti ve yenilenmek için yazmaya ihtiyaç duydum.

Yasaklardan önce niyetim Mayıs boyunca Antalya’da kalmaktı; ama gidemedik maalesef. 🙂 30 Mayıs doğum günüm, Mayıs aylarında enerjim daha yüksek oluyor. Fırsat gibi görüyorum. Pandemi ve tam kapanma şartlarında da olsak güzel bir planlama yapacağım.

Mayıs 2021 Hedefleri

  • Ritüel sever misiniz? Blogda HıdrellezMarteniçka gibi konularda yazdığım olmuştu. Biz 1 Mayıs itibariyle evi temizleyip, adaçayı yakma kararı aldık. Siz bu yazıyı daha geç bir zamanda okuyorsanız da yine de bu ritüeli yapabilirsiniz. 🙂
  • İkinci hedefim bu haftasonu kışlıkları kaldırıp-yazlıkları çıkarmak. Dolabı, odamı aklayıp paklamak ve yeni bir dekoratif hava yaratmak.
  • Çok uzun süredir hemen hemen hiç kıyafet alışverişi yapmıyorum. Yaz için bazı kıyafet ihtiyaçlarımı listeleyip alışveriş yapacağım.(online maalesef 🙂 )
  • Arabaları 10.000lik bakıma sokuyorlar. İnsanların da böyle bakım zamanları olmalı. 🙂 Nisan’da bazı doktor randevularımı ayarlamaya başlamıştım. Mayıs’ta da özellikle elzem olan randevularımı alacağım. En üşendiğim konu. :S

Erken Kalkmak Mecburen Değil 🙂

Geçtiğimiz yıl, benzer zamanlarda alarmımı 5:45’e kurup delice verimli sabahlar geçiriyordum. Uzun yıllardır belirli sabah rutinlerim var.(Günlük Yazmak İçin Öneriler ) Ama pandemi psikolojimi, alışkanlıklarımı dağıttığı için son zamanlarda 8’e kadar uyuyup, uyandığım gibi işe başlıyordum. Bu düzeni bırakmak istiyorum. Erken kalkmak çok daha huzurlu ve mutlu geliyor bana. Hava da erken aydınlandığı için Mayıs itibariyle alarmı erkene alacağım.

Aylık hedefler - Mayıs 2021
Aylık hedefler – Mayıs 2021
  • Güne meditasyon ve iki üç güzel mantra/şükür ile başlayacağım. Yoga ve russian twist egzersizi yapacağım.
  • Ocak’tan bu yana sürdürdüğüm 45dk-1 saat yürüyüş alışkanlığıma devam edeceğim.
  • Mayıs bol tatilli bir dönem ve evde olacağız. Eski dizileri izlemeye ara verip birkaç yeni dizi/film/Ted talks/Storytel içeriği izlemeyi ve dinlemeyi hedefliyorum. Bu haftasonu itibariyle liste yapacağım.
  • Uzun zamandır blog için aylık temalar belirlemeyi düşünüyorum. Geçmişte yaptığım ve verim aldığım oldu.(Bir ay boyunca sadece İngilizce konusunda içerik üretmek gibi… Mayıs’ta blog/instagram içerikleri konusunda biraz beyin fırtınası yapıp, notlar alıp Haziran’da ivme kazandırmayı hedefliyorum.)
  • Ocak itibariyle 5 aylık bir koçluk eğitimine başladım. Mayıs’ta sona erecek ve çok fazla şey öğrendim, pratik etme fırsatı buldum. Bu ay notları ve öğrendiklerimi derleyip, blogda da bu konuya yer vermeyi düşünüyorum.
  • Sabah sayfalarını belki akşama alabilirim. Günü gözden geçirip, ertesi günün minik bir planlamasını yapacağım.
  • Süresiz ajandamda(make inspire create – kadınlara özel ajanda bu konu için çok tatlı) günün to-dolarına, yaratıcı eylemlerine yer verip kendimi motive edeceğim.
  • Bazen evde bile yer değiştirmeyi unutup tamamen salondaki aynı köşede oturabiliyorum. Biraz daha balkonda çalışmayı, arada gökyüzüne bakmayı, güzel bir müzik dinlemeyi, güzel bir şiir okumayı kendime hatırlatacağım.
  • Uzun süredir su içme alışkanlığını da kazandım. Min. iki litre ile devam edeceğim. B12, D vitamini, Omega 3 ve magnezyum takviyelerini düzenli alacağım.
  • Intermittent fastinge ara vermiştim, ona tekrar düzenli 16:8 düzeninde devam edeceğim.
  • Haberleri zaten izlememeye çalışıyorum; ama ekşi sözlük okumak da cinlerimi tepeme çıkarıyor. Safari’yi telefonumdan silip sadece ihtiyaç anında ipad’den girme kuralı getirmeyi düşünüyorum. Uygulamada nasıl olur bilmediğim için deneyeceğim.
  • Unutmadan güne sosyal medyasız başlayacağım. Alarmı erkene aldığım süre zarfında müzik ve kitap dinlemek, telefondan meditasyon / yoga yapmak gibi planlarım yoksa bir iki saat telefonu elime almayacağım.

Kısacası biraz daha huzurlu, tadını çıkaran, şükreden, kendine bakan, enerji dolu, ihtiyaçlarının farkında, rahat, yaratıcı, baharla birlikte yenilikler için kendine yer açan bir hale bürünmek istiyorum.

Mayıs hepimize güzellikler getirsin.

Ve işçinin, emekçinin bayramı kutlu olsun. 🙂

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

3 Replies to “Aylık Hedefler – Mayıs 2021”

  1. sizi daha yeni keşfettim. birkaç postunuzu okudum ve inanılmaz keyif aldım. bundan sonra takip edeceğim sizi, haziran ayı hedeflerinizi merakla bekliyorum, ben de düzenli ajanda tutan birisiyim ve yazılarınız ilham kaynağı oluyor. iyi günler dilerim

    1. Güzel geri dönüşünüz için çok teşekkürler. Haziran hedeflerini yayınladığımda yorumu da okudum.:) dolu dolu bir ay olsun.

  2. Yazılarınızı keyifle okuyor bir sonraki yazıyı sabırsızlıkla bekliyorum,sıkmadan çok güzel konulara değiniyor bildiğimiz ama unuttuğumuz ,yapmadığımız konuları , hatırlattığınız için teşekkürler
    Çok hoş yazılar, sıkılmadan keyifle okuyorum.. sağlıklı günler dilerim.

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.