Aylık Hedefler – Haziran 2021

Mayıs sonu itibariyle şehir değiştirdim, Haziran hedeflerini bu enerji ile yazıyorum. İki ay Antalya’dan çalışmayı planlıyorum. Uzun süredir dört duvar arasında tıkılı kaldıktan sonra toprağa ayak basıp, kirpilerin tavukların olduğu doğa ile iç içe bir ortama gelince kendimi ilk kez çayıra çıkmış inekler gibi hissettim.:) Resmen ağaçlara sarılıp ordan oraya koşturasım geldi. İçim kıpır kıpır. Doğayı, yeşili, hava almayı, doya doya gökyüzüne bakmayı, kuş sesleriyle uyanmayı, denizi, güneşi o kadar özlemişim ki iki günlük haftasonu on gün gibi geldi. Dilerim bu özlemde olan herkes tez elden kavuşur.

Tabii burada değişen bazı rutinlerim de var;

  1. Bir kere evde wifi yok. Dolayısıyla internet benim için şu an sınırlı bir kaynak.:)
  2. Arada Kitap Önerileri 2021 yazısında da yer veriyorum, yürüyüş yaparken Storytel’den kitap dinliyordum. Şu an interneti idareli kullanmam gerektiği için bu rutini uygulamayacağım.
  3. Tabii Netflix de yok ve tv. benim için tamamen manasız bir cihaz. Sadece Mayıs’ta Lucifer’a başlamıştım. Burada sıkılırsam izlerim diye gelmeden onun tüm sezonlarını indirdim. Ama henüz izlemeye vaktim olmadı.
  4. Yola çıktığımız gün 6:30 gibi uyanmıştım, o günden beri erken yatıp 6:30 gibi uyanıyorum. Güne yürüyüş ile başlıyorum. Kuşları dinliyorum, seslerini ayırt etmeye çalışıyorum. Börtüye böceğe, ağaca yeşile bakıyorum. Bol bol şükran duyuyorum.
  5. Uzun süredir çok kısıtlı görüşebildiğim ailemle vakit geçiriyorum. Yemek hazırlama vs. gibi bir gündemim de yok. Anne elinden daha sağlıklı beslenebiliyorum.
  6. İstanbul’da deli gibi elektrik yüklenmiştim, duvara, kapıya nereye dokunsam çarpılıyordum. Burada biraz daha topraklanmaya çalışıyorum.

Peki bu ay neler var?

Aylık Hedefler - Haziran 2021
Aylık Hedefler – Haziran 2021

Haziran Hedefleri

Ben 23 Mayıs’ta Koçluk eğitimimin ilk bacağını tamamlayınca günlük yazmıştım. O günkü berrak zihnimle kendime kısa ve uzun vadede bazı hedefler çıkarmıştım. Koçluk eğitiminde hem mesleki yeterliliğe dair teknikler öğreniyorsunuz  hem de bol bol kendiniz üzerinde çalışma fırsatınız oluyor. Vizyonum, hayat amacım, iç liderim, ekip üyelerim… Daha önce kafa patlatmadığım pek çok konu üzerine bu son 5 ayda kafa yordum. Yüreğimi duymaya çalıştım.

Beni heyecanlandıran, dinç tutan çok fazla hayalim var. Aylık hedeflerde yazdığım minik rutinlerin de aslında uzun vadeli hedeflerde benim için daha büyük, anlamlı karşılıkları var. Burada sadece hedefi küçük parçalara bölüyorum. Bu senenin yarısı bu ayla birlikte bitecek. Ben one note uygulamasında kendim için dijital bir ajanda oluşturmuştum. Senelik olarak yaşadığım önemli olayları tarihleriyle birlikte not alıyorum. Yıl bittiğinde boş bir sene geçirmiş olmak istemem. O kısım ne kadar çarpıcı, güzel olayla dolarsa o kadar iyi. 🙂

Doğa

Yukarıda da belirttiğim gibi doğaya kavuştuğum bir yerdeyim. Haziran için temam kesinlikle doğa ana.:) Bol bol ağaca dokunmayı, toprağa basmayı, dalgaları dinlemeyi, gökyüzüne bakmayı düşünüyorum. Doya doya nefes alıp, şükran duyup, olumlama yapıp pandemiyle bozulan psikolojimi tamir edeceğim. Şifalanacağım.

Kitap

Antalya’ya gelirken sınırlı eşya ile gelmiştim. Yanımda 4 kitabım var. Haziran’da iki tanesini okumayı hedefliyorum. Kitaplarımı roman değil de blogda içerik oluşturabileceğim türlerden seçtim. İlgimi çekenleri sizlerle de paylaşacağım.

Yoga

Daha önce yarım bırakmak durumunda kaldığım yoga eğitmenlik eğitimine Eylül’den sonra başlamak istiyorum. Bunun için de pratiğimi güçlendirmeye ihtiyacım var. Pandemi biterse yurt dışında yoga kampı gibi hayallerim de var. Yoga her daim, her koşulda hayatımda olmasını istediğim bir disiplin. İşim gücüm olmasa zaten sanırım yürüyüş, yüzme, yoga ile günün 8 saatini geçirebilirim. 🙂 Daily yoga uygulamasında Tymi Howard’ın 7 derslik bir çakra serisi var. Derslerin her biri 1 saat, yin&yang vinyasa olarak ilerliyor. Geçmişte uzun süre bu seriyi takip ettiğimde kendiliğinden kafa üstü pozları yapabilir olmuştum.:) Yine aynı disipline kavuşmak için mesai bitiminde 1 saat bu seriyi uygulayacağım.

Yürüyüş

Her ne kadar yoga vücuduma çok iyi gelse de harcanan kalori yürüyüş kadar olmuyor. İş öncesi 1 saat yürüyüş yaptığımda güne daha dinç başlıyorum. Haziran’da yürüyüş pratiğimde olacak.

An’da Dans Et

Koçluğun köşe taşlarından biri müşterinle birlikte an’da dans etmekti. Bunu hayatıma da uygulayacağım. Yazın ben vites düşürüp rahat moda geçiyorum. Eylül’den sonra eğitimler, iş yoğunluğu daha çok artıyor. Bu vites düşüklüğünü zihnime de yansıtmak istiyorum. Kafamda geleceğe dair çok fazla kurmadan, çalışırken sadece mevcut işimi düşündüğüm, dinlenirken de sadece tadına vardığım bir Haziran istiyorum. Sabah 10 dakika bile olsa meditasyonun bana çok iyi geleceğine inanıyorum. Ama daha da erken kalkabilir miyim bilmiyorum. 🙂 Sanırım bugün akşam meditasyon yapacağım. Yarın da sabah. Hangisi daha mümkünse ordan devam edeceğim. 🙂

İçerik Üretimi

Yine gelecek hayallerimin bir parçası blog-sosyal medya içerik üretimiyle ilgili. Aklımda yaratıcı pek çok konu var. Onları hayata geçirmek için nasıl adımlar atabileceğimi planlamak, ufak ufak aksiyona geçmek ve neler yaşayacağımı görmek istiyorum. Konular biraz sürpriz kalsın diye sıralamak istemiyorum; ama bu alan odak noktam olacak.

Koçluk Eğitimi

Yazın biraz öğrendiklerimi sindirmek, demlenmek istiyorum; ama yanıma tüm notlarımı getirdim. Hatırlama niyetiyle dijitale aktaracağım. İlk modülü tamamladım. Haziran sonuna kadar tüm notlarımı derleyip bu konuyu taze tutmaya ihtiyacım var. Pratiğe de devam edeceğim.

***

Kısacası Haziran biraz kendini şımartma biraz da sadeleşip planlar konusunda netleşme üzerine bir ay olacak. Büyük büyük şeylere gerek yok. 🙂 Az çoktur. 

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.