Sabah Meditasyonu

Reklamlar

Sen çiçek açtığında arılar bal toplamaya gelir.

Mentorum olarak gördüğüm bir kişiden duyduğum harika cümle ile başlamak istedim yazıma. Bugün 7 gibi uyandım. Üç sayfa günlüğümü yazarak güne başladım. Zihnimi boşalttım, bugünümü nasıl planlamak istediğimi kağıda döktüm.

Aylık Hedefler-Mayıs 2019 yazısında yazdığım gibi 1 Mayıs’ta instagramı bırakma, sağlıklı beslenme ve daha çok doğada olma kararı almıştım. En güzel gelişme 4 gündür min. 8000 adım yürümek oldu. Spor kıyafetlerimi bürünerek kendimi yollara vurdum.

Evin yakınındaki koruya gittim. Daha önce de yazmıştım, koruda dalına ayaklarımı uzatıp yattığım bir ağacım var. Onun yanına uğradım. Üzerinde kırmızı bir çakmak vardı ve dalında sigara izmariti söndürülüp bırakılmıştı. -Sinirlenmedim- Derin bir nefesle birlikte çakmağı çantama attım. Koruda çocuklar dolaşıyor başıboş bir çakmak çok tehlilekli olabilir.

Biraz kuş seslerini dinledikten sonra yürüyüşüme başladım. Instagram kullanmadığım için yürürken gördüğüm dev sümüklü böceğin hızlandırılmış videosunu, kargaları, kafasının üzerinde durmaya çalışan bir yoga sevdalısını, saksağanları, ağaçları çekmedim. Onun yerine oksijeni içime çektim. Telefon ekranından görmek yerine gözümle iyice baktım. Hafızama kaydettim.

Telefonumdaki müzik listesinden sıkıldığım için podcastlerden Oprah Winfrey’in kanalını açtım. Elizabeth Gilbert’in konuk olduğu bölümü yürüyüş boyunca dinledim.

Konuşmanın konusu “tutkunun değil merakının peşinden git”ti. Üşenmezsem belki bir ara bloga çeviririm; ama bu konuşma bana çok iyi geldi. İçimi rahatlattı. Herkes hayat amacını, tutkusunu keşfedemeyebiliyor. Bu anlarda kişisel gelişim kitap ya da videolarındaki “tutkunun peşinden git” cümlesi çok boş geliyor insana.

Koruda fır dönüp yürüyüşümü tamamlarken bir ağacın yanına konuşlandım. Ayakkabımı ve çoraplarımı çıkartıp uzandım. Ayaklarım yere köklendi. Güneş ısısı ile misler gibi D vitaminini iliklerime kadar hissettim. Gelmekte olan yazı kucakladım.

Aklımdan her Pazar koruya gelip çöpleri toplama fikri geçti. Maalesef o kadar çok çöp var ki. Bu konuya ayrı bir başlık açmam gerekir. Ama umutlu olmak istiyorum, umarım bu konuda harekete geçme cesaretini kendimde bulurum. Koru sadece yürüdüğüm bir alan değil, benim arka bahçem. Cennetten bir köşem. Korumak kollamak istediğim bir yer aynı zamanda.

Yürüyüşüm bittiğinde sokak simidi ve ıvır zıvırlar almak için pastaneye gittim.(sağlıklı besleneceksem bile simit yemeyecek kadar delirmedim. 🙂 ) Bir yere aşina olmak, mahalleli olmak çok keyifli. Pastanedeki personelin ikramlarından yedim. Biraz yukarı doğru yürüdüğümde, yıllardır bildiğim çiçekçi Hanife, çiçek sattığı yerin yanındaki İtalyan Restaurant’ının saksılarına kırmızı sardunyalar ekiyordu. Fazladan satıp satmadıklarını sordum. Elime tomurcuklarla dolu bir sardunyayı kapıp eve geldim. Gittikçe yeşillenmeye başlayan balkonumuzda güzel bir köşeye koydum.

Sabah bakımımı da yapıp hazıra konarak kahvaltı sofrasına oturdum.(annemler bizde:)) O esnada aklıma bir arkadaşımın ekşi sözlük’te önerdiği Çinli bir youtuber geldi.(en aşağıya linki bırakıyorum) Hayatımda gördüğüm en ilginç youtuberlardan birisi. Hemen hemen hiç diyalog yok. Cennetten bir köşede sebzeler, meyveler toplayarak bir şeyler pişiriyor, kurutuyor, kesiyor, biçiyor. Fonda hafif bir müzik ve inanılmaz estetik çekim teknikleri. Kızı izledikçe rahatlıyorsunuz ve videolar ard arda geliyor. 3 kuşak insan olmamıza rağmen hepimizin ilgisini çekti. Yaklaşık 15 video izledik.

Meditasyon sadece içine dönüp, nefesini dinlemek midir? Bu sabah yaptığım tüm eylemler meditasyondu bence. An’da kaldığın, zihnini durdurduğun, dünya ile bağlarını güçlendirdiğin, hayatı kucakladığın her an meditasyondur.

Bir sabahı karnavala çevirmek biraz da kişinin elinde olan bir konu. Ve en güzel tarafı bunlar için paraya de gerek yok. Her zaman gidip çiçek almıyorum. Bazen korudan tohum toplayıp ekiyorum.(Meşe Palamudu Ekimi) Yere düşmüş yaprakları üzerinde bir dalı alın evde vazoya koyun. Bir kozalağı getirin. Hayat güzel demek için bu itici güçleri kullanın mutlaka. Kendi meditatif ritüellerinizi oluşturun.

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Bahsettiğim youtuber;

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!Cevabı iptal et

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.