Mart Ritüeli: Marteniçka

Reklamlar

Dilek dilemenin, hayal kurmanın ve özellikle de dilekler için bir ritüel uydurmanın mutluluk veren bir etkisi var. Ben hıdrellez gibi gelenekleri çok seviyorum.

Bahar tüm renkleriyle, tüm ihtişamıyla kapıda bekliyor. Doğa uyanıyor, canlanıyor. Bizler de canlanıyoruz. Bu durumu kutlamayalım da ne yapalım? 🙂

Marteniçka Ritüeli Nedir?

Marteniçka ilk kez geçtiğimiz yıl öğrendiğim bir gelenek. Kimileri yüz yıllardır süregelen bir Pagan geleneği olduğunu, kimileri Bulgar geleneği olduğunu söylüyor.

Yapmanız gereken şey basit aslında, Mart ayına girerken kırmızı beyaz ipliklerden bir bileklik yapıp, dilekler dileyerek bileğinize takmak.

“Ne kadar süre takacağız” derseniz. Sonraki aşamada farklı ritüeller var. Çiçek açan ilk ağaca bağlayan, ilk leyleği gördüğünde ağaça bağlayan ya da taşın altına saklayan. Bana sorarsanız ben bu yıl dileklerimi dileyip ilk leyleği görene kadar bileğimde taşıyacağım. Sonra da ağaca bağlayacağım.

Gerekirse ben leyleklere giderim.:)

Bilekliğinizin ne kadar süslü olacağı sizin tercih ve yaratıcılığınıza kalmış. Önemli olan süs değil niyet.:) Havaya güzel hayaller, dilekler atın. Ben gönülden edilmiş bir dileğin doğru zamanda yerini bulacağına inanan romantiklerdenim. Bu inancımdan da hiç vazgeçmedim.

Önümüzde koca bir Mart ayı var, kaçırmayın bu geleneği. Bir şeylerin olması için önce istemek gerek…

Not: Hiçbir şey olmasa bile gökyüzüne daha sık bakmanızı sağlıyor.:) İstanbul gibi binaların arasına sıkıştığımız bir şehirde bile leylek görmenin mümkün olduğunu keşfedeceksiniz.

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!Cevabı iptal et

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.