Dizi Önerisi: Atypical

Reklamlar

Uzun zamandır Anne With An E‘nin yeni bölümlerini bekliyorum. Ama en az o kadar sevdiğim bir diziye kavuştum: Atypical.

Atypical bir Netflix dizisi.  Lise çağlarında otizmli bir çocuğun(Sam) ve ailesinin yaşantısını konu alıyor. Olayları dramatize etmeyen hatta çoğu zaman güldüren bir senaryosu var. Akıcı, özellikle birkaç bölüm izledikten sonra Sam ile gönül bağı kuruyorsunuz. Bölümler genel olarak 25-30 dakikalık, iki sezonun nasıl bittiğini anlamadım.

Kafa yormayan Netflix önerileri için: Netflix Önerileri

Atypical Replikleri

Dizinin öğretici tarafları da var, Sam obsesif derecede Alaska, kutuplar, penguenler aşığı bir çocuk. Pek çok olayı kutup dünyası ile bağdaştırıyor. Aşağıda diziden bazı repliklere yer vereceğim;

  • Pratik yapmak iyidir. Bir şeyi sık yaparsan rutin haline gelir ve o işte iyi olursun.
  • Sam’in yaşadığı çok kötü bir günün ardından;
    Antartika’da bilinen 37 yanardağ var. Çoğu kalın buz tabakasının altında. Yine de yanardağlar lavlar sıcak mağaralar oluşturur. O kadar acımasız soğuk ortama rağmen ısınacak yer bulursun.(kısacası; en kötü durumda bile bir umut vardır)
  • Sam’ciğim ilişkileri çözmeye çalışırken;
    Doğada ilişkiler basittir. Hayvanlar aynı türdeki uygun biriyle çiftleşirler. kanatlarını açar, renkli popolarını gösterir ve çiftleşirler. Onlarda aşk yoktur. Duyguların incinmesi yoktur. dans yoktur. Aslında bazı kuşlar dans eder. Tuhaf danslar. Sevgili olayını basitleştirmek isterdim, ama basit değilmiş.
  • Sam dert yanıyor: Annem babamı aldattığı için evden ayrıldı. Artık ablamla aynı okula gitmiyorum. Kız arkadaşımla artık sevgili değiliz, serbest bir ilişkim de yok. av hayvanları avlanmamak için birlikte gezerler. Tek başına kalmış bir av hayvanı gibi hissediyorum. 
  • Aslanların kötü niyetleri yoktur. kötü oldukları için avlanmazlar. Doğaları öyledir. Ebeveynlerinizin sizi koruması gibi, kız arkadaşınızın karar değiştirmesi gibi, bazılarının gitmesi gibi. Bazen aslanın midesine sıkışmış gibi hissediyorum. Hareket edemiyormuşum, kimse beni duyamıyormuş gibi. Ama her zaman bir çıkış yolu vardır. 
  • İlişkiler üzerine;
    Doğanın ilk kurallarından biri benzerini bulmaktır. Hiçbir zaman güney kutbu martısı ile imparator penguenini birlikte takılırken göremezsin. Tabii ki ikisi de kuş. Ama korsan martısı gizlice sokulup yemesin diye penguen yumurtasının üzerine uzanır ve onu korur. Kutup ayıları yaşamak için birbirlerine ihtiyaç duyarlar.(kısacası benzerini bul)
  • Aile bağları;
    Dışarda zorlu bir dünya var. Penguen yumurtası, korsan martısı, pars foku, deniz aslanı hatta katil balina olsalar bile ilk yıl hayatta kalabilme ihtimali çok düşüktür. Dörtte üçü bünü başaramaz. Onları koruyanların olmadığını düşünsenize? Bunu düşünmek bile istemiyorum.
  • Hayat her zaman bir yolunu bulur. -genellikle-
  • Bazen zorluklara o kadar odaklanıyoruz ki başarıları alkışlamayı unutuyoruz.
  • Ritüeller önemlidir. İki katil balina sürüsü ayrıldığında hepsi dibe dalmadan önce okyanus yüzeyinde yeniden birleşirler. Buna katil balina kutlama töreni denir. Her şeyin yolunda olduğunu bilirler. Çünkü ritüeller bunun içindir. Her şeyi yoluna sokarlar.
  • Popüler inancın aksine başarılı bir kaşif olmanın cesaretle ya da risk almakla ilgisi yoktur. Aslında aşina olmadığın bir bölgedeysen risk almak yapmak isteyeceğin son şeydir. Riskler başınıza iş açar. Çünkü başarı hazırlık ve planlamayla ilgilidir.

    Atypical’da Geçen Bilgiler

  • Antartika’nın ortasında Maine Eyaleti büyüklüğünde bir delik bulundu.
  • Kutup tilkileri tek eşliliği tercih eder ve bir kerede 25 bebek yapabilirler.
  • Vahşi doğada hayvanların tehlikeli bir durumla karşılaştıklarında yapabilecekleri üç şey vardır;
    -koşabilirler
    -saldırabilirler
    -saklanabilirler(Paige’den saklandığında)
  • Kar yağarken sessizlik çöker; çünkü kar sesi absorbe eder.
  • Bir sentin bir buçuk sente üretildiğini biliyor muydunuz?(banka görevlisine)

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir:

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!Cevabı iptal et

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.