Aylık Hedefler – Temmuz 2023

Reklamlar

Bu ay Aylık Hedefer yazısının bir sürprizi var. Sesli kayıt olarak dinleyebilirsiniz. 🙂 Hedefler paralel olsa da sesli kayıt daha genişletilmiş bir versiyon.

Aylık Hedefler – Temmuz 2023 Sesli Versiyonu

Bu konuya devam eder miyim bilmiyorum; ama Temmuz böyle oldu. 🙂 Yazı versiyonuna geçersek; 

Haziran’da Neler Oldu?

Yüksek lisansta tez dönemine geçtiğimiz için artık online ya da fiziki ders yok. Öz disiplin sağlayarak tezi planlamam gerekiyor. Peki sağladım mı? Hayır!

SeyahatYıllık hedeflerimden biri seyahat etmekti. Haziran’da Edinburgh’da harika vakit geçirdim. Bütün notları da bloga ve Instagram’a(@yazarkarga) aktardım. Londra’da ise National Gallery’e hiç gitmemiştim.(aşık oldum) Camden, Primrose Hill taraflarını görmemiştim. Hem bildiğim bazı semtleri tekrar gezdim, hem de yepyeni yerler görmüş oldum. Bu anlamda çok doyurucu bir aydı diyebilirim. Önümüzdeki günlerde Londra yürüyüş rotalarıyla ilgili bir içerik serisi planlıyorum. 

Fakat tüm bunlar olurken zihnimin çok karışık ve huzursuz olduğu bir dönemden geçtim, geçiyorum. 10 küsür yıllık iş hayatından sonra öğrencilik tatil gibi geldi. 🙂 Ama fasülyenin nimetlerine dönüş zamanı yaklaştıkça büyük stresler oluşmaya başladı. Zira Eylül’de mevcut evimden çıkmam gerek. Londra’a ev aramak tam bir çılgınlık. Hem kiralar uçuk hem de evler kapış kapış. Buna ek olarak ev arayacağım dönemde hala sadece part-time çalışma iznim olacak. Her şey bir kenara “mezun olunca iş bulma” kısmı da aklımı bol bol kurcalayan konular. 

Hal böyle olunca zihnimi ve kalbimi yönetmediğim bir Haziran geçti. 

Temmuz Hedefleri

Ben Temmuz’un ilk haftası Antalya’ya gidiyorum ve sonuna kadar orada kalacağım. Antalya benim durma şehrim. 20-25 senedir yazları oraya gittiğim ve turistik her yeri gördüğüm için “hadi şuraya gidelim” gibi bir isteğim hiç olmuyor.

Antalya’yı bu sebeple “yaz inzivası” gibi düş

¼nüp ağustos böceği misali kışa hazırlanacağım. Herkes kışın kilo vererek yaza hazırlandı, bende ise akış tersine işliyor maalesef. 🙂

Temmuz hedeflerimi 4 parçaya ayırdım.

1)Beden Pratikleri

Temmuz’da yeri, zamanı çerçevesi belli olan egzersiz, yoga pratiklerine döneceğim. Aylardan beri bu konuda dikiş tutturamıyorum. Birkaç hafta çok sağlam spor yapıyorum. Sonraki birkaç hafta neredeyse hiç yapmıyorum. Ses kaydında da bahsettim, ben “rutinli” hayatıma aşık biriyim. O yüzden sabit, tıkır tıkır işleyen rutinlerime dönmek istiyorum. 

Beden pratikleri için sabahı ayırdım. Sabah kalkıp kuş sesleri eşliğinde 1 saat yin&yang yoga yapacağım. Sonrasında aile ritüelimiz sahilde yürümek. Ben genelde kaytarıp yarım tur atarım. Bu kez kaytarmak yok tam yürüyüş yapacağım. Sonrasında da yüzme ve kapanış. 

2)Zihin Pratikleri

Malum içerik üretiyorum. Ve üretmeyi sevdiğim konular seyahat içeriklerinden ziyade blogumun temelini oluşturan motivasyonel konular. Uzun süredir aynı sitcomları izleyip duruyorum. Sosyal medyada verimsiz vakit öldürüyorum. 

Temmuz’da düzenli kitap okuyacağım. İnternet erişimime göre yepyeni dizi/filmler keşfetmeyi ve linkedin e-learning’deki eğitimlerimi tamamlayıp CV’mi geliştirmeyi planlıyorum. 

3)Spiritüel Pratikler

Zihnimin ve kaygı düzeyimin ne kadar yoğun olduğundan bahsettim. Bu sebeple Temmuz’da günlük  yazarak zihnimi sakinleştirme ve uyku öncesi-sonrası kısa meditasyon seanslarım olacak.

4)Sorumluluklar

Tez yazmam gerekiyor, aynı zamanda kendi üniversitemin sosyal medya ekibinde part-time çalışıyorum. Antalya’ya gitmeden bazı içerik stoklarım olacak. Haziran’da tezimin akışını planlayıp çalışma düzenimi oturtacağım. Okul için de alabildiğine içerik üretmeyi planlıyorum. 

***

Genel olarak Temmuz ile ilgili aktarmak istediğim hedefler bunlardı. Aslında tez dışındakilerin hepsi bana büyük keyif verecek eylemler olduğu için “tatilimi zehir etme” gibi bir durum da yok. Hem tatil yapıp hem hizalanacağım.

Eylül sonrası aklımda rutinler, kullandığım dijital araçlarla ilgili 1-2 seanslık workshoplar planlamak var. Yılın son çeyreğine hep birlikte bir motivasyonla girelim istiyorum. Ama bu kısım hayatımın akışına göre şekillenecek.

Ses kaydında daha uzun bir konuşma seansı yaşandı. 🙂 O kaydı silebilirim, silmeyebilirim. Hiçbir fikrim yok, bir an’da geliştiği için kararsızım. Yetişen dinlemiştir diyelim. 🙂 

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

 

One Reply to “Aylık Hedefler – Temmuz 2023”

Biraz da siz kar(g)alayın!Cevabı iptal et

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.