9 Alternatif Netflix İçeriği

Reklamlar

Blogda zaman zaman Netflix Önerilerine yer veriyorum. Bugün de farklı kategorilerde 9 önerim olacak. Özellikle farklı türler seçmeye çalıştım. Belgesel, kısa film, animasyon, dizi, reality şov ve film olmak üzere önerileri derleyeceğim. Sanırım listemde genel olarak Downton Abbey dışında popüler izleme listesine girmeyen, bir nebze kıyıda köşede kalmış içerikler var.

1)Terrace House

Dizi içeriklerinden sıkılıp kafa dağıtmalık şeyler ararken Terrace House önerisi aldım. Tamamen Japon BBG’si diyebiliriz. 🙂 Başta belgesel izler gibi “Japonlar ne menem insanlar” diye düşünerek ve pek çok şeyi anlamayarak izledim. Espri anlayışları, iletişim yöntemleri vs. bizden farklı geldi. Ama bölümler ilerledikçe özellikle 5 sunucunun yaptığı yorumlar beni inanılmaz eğlendirmeye başladı.

  • Çevremde izleyen olsa birileriyle Terrace House izleyip konuşasım var. 🙂
  • Tokyo inanılmaz bir şehir.(birden fazla Terrace House sezonu var, ben Tokyo ile başladım) Netflix’te yayınlandığı için sanırım Japonya/Tokyo tanıtımına önem verip buna göre aksiyonlar belirliyorlar. Ama ölmeden önce yapılacaklar listeme bir Tokyo gezisi alıyorum.:)
  • Birbiriyle tartışanları gördüm; ama hiç bizdeki gibi bağırış çağırış yüksek bir ton yok. İletişim yönleri çok meditatif geldi.
  • Uzak doğu mutfağının Türkiye’de yer alan lezzetlerini seviyorum. Ama sabah sabah yedikleri şeyler vs. çok tuhaf.(bizim sabah kahvaltılarımız da pek çok millete göre böyle. Özellikle peynir/zeytin yememiz vs. O yüzden yargılamıyorum. 🙂 Noodle yemeye gidip noodle’ı kendileri yoğurdu ve kesti, balık yemeğe gittikleri restoranda balığı kendileri tuttular. 🙂 Bu “kendin pişir kendin ye” konseptleri çok var Terrace House’da.

Kötü tarafı Türkçe/İngilizce dublaj olmaması. Ama bu aynı zamanda iyi tarafı, çünkü ekrana bakmak durumunda kaldığım için paralel zamanda başka şeyler düşünmeyi/telefon ile oynamayı bırakıyorum.:) An’da kalmak adına güzel.

2)Love on the Spectrum

Yine bir arkadaşımın önerisiyle seyredip bayıldığım bir yapım. Reality show demek ne kadar doğru bilmiyorum. Asperger, otizm sendromlu kişilerin sevgili bulma evresine yönelik bir program.

Mary and Max, Atypical gibi yapımları çoook sevdiğim için tam benlikti. Ekşi Sözlük’ten de As we see it önerisi aldım. Terrace House konseptinden sıkıldıktan sonra izleyeceğim.

Love on the Spectrum asperger, otizm konusuna dair fikir sahibi olmak isteyenlerin mutlaka izlemesi gereken bir yapım. İnsan izlerken “gelişmiş ülke” konusuna dair düşüncelere dalıyor.

3)If Anything Happens I Love You

12 dakikalık ödüllü kısa film. Evladını kaybeden anne ve babanın yas ve duygusal boşluk sürecini anlatıyor. Kısa film severler için güzel bir seçenek. Listemde I lost my body animasyonu da var.

4)Two Distant Strangers

Bu da 30 dakikalık Oscar ödüllü bir kısa film. 50 İlk Öpücük gibi zaman döngülü içerikler her daim ilgimi çekmiştir. Two Distant Strangers da biraz “black lives matter”a göndermede bulunan etkileyici bir film.

5)Russian Doll

Aslında daha önce blogda Russian Doll Dizisi ile ilgili yazmıştım; ama yukarıdaki öneriden sonra zaman döngülü bir içerik isterseniz Russian Doll her gün 36. yaş gününe uyanan bir kadının olaylar zincirini konu alıyor. Netflix yeni sezon yolda deyip deyip bin yıldır yeni sezonu yayınlayamadı. Ama beklemedeyim.

6)Dört Dörtlük Buluşma

Bu filmi 6/10 gibi bir puan veririm aslında. Ama daha önce izlemediğim tarzda bir işleyişi vardı, bu hoşuma gitti. 2 kadın 2 erkek dört bekar kişinin paralel hikayelerde birbiriyle çift olmasını ve buradan yola çıkarak ruh eşi kavramını ele alan bir İtalyan filmi.

Düşünce güzel, ama uygulama daha iyi olabilirmiş. Yine de İtalyanca kulağıma hoş geldi, bu konu nereye varacak diyerek izledim. 🙂

7)Never Have I Ever

Anne With An E gibi yetişkinlere de hitap eden ergen dizilerini çok seviyorum. 🙂 Japonya, İtalya derken bu kez Amerika’da yaşayan Hint kökenli bir ailenin ergen kızını ve ıvır zıvır okul hayatını konu alan bir dizi. Sıcak, insanı germeyen yapımlardan biri.

Hintlilerle tahminimden daha çok ortak özelliğimiz var.

8)Human The World Within

Toefl, Ielts türü bir sınava girecekseniz oturun bu belgeseli dinleyin, kelimelerine çalışın. 🙂   6 bölümden oluşan, beynimize bedenimize dolayısıyla bize dair çarpıcı konuları ele alan bir belgesel. Henüz tüm bölümleri bitirmedim belki ayrı bir yazı derlemesi yaparım. Ama Netflix’in başarılı işlerinden biri bence.

9)Downton Abbey

Downton Abbey zaten popüler bir dönem dizisi. Henüz ilk 3 sezonunu izledim. İngiliz aristokrasisi, alt sınıf dünyası, dönemin kıyafetleri, diyaloglar, atmosfer… Anne With An E’den sonra güzel geldi. Tatlı replikleri de var;

  • Her fırtınanın arkası güneşlidir.
  • Bir çiçekle yaz gelmez.
  • Annem hiçbir şeyi yazılı yapma der. (Yazı delil niteliği taşıyıp alehte kullanılabildiği için 🙂 )
  • Ne istediğine dikkat et. (Çünkü gerçekleşebilir)
  • Yenilgiyi hemen kabul etme. Bu orta sınıf özelliğidir.
  • Hiç kimse dönüş tarihi belli olmayan bir misafirliğe gitmemelidir.

🙂

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Bir çırpıda Netflix önerilerim bunlardı. Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!Cevabı iptal et

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.