Kendine Meydan Okumak

Challenge(meydan okumak) kelimesi son yıllarda dilimize yerleşti. “Meydan okumak” iddialı bir söylem, belki de bu yüzden motive edici bir etkisi vardır. İnsanlar youtube, instagram gibi sosyal platformlarda kendilerine ya da başkalarına meydan okuyorlar. Zaman zaman güzel de bir enerji yayılıyor.

Her günümüz irade savaşıyla geçiyor. Sağlıksız ama çok lezzetli yemekler gözümüzün önünde, bekleyen bir sürü iş varken diziler/tabletler/telefonlar elimizin altında, bazen aramamanız gereken birisi için beyniniz bütün gün “ara” diye sinyal gönderiyor. Hayatta hepimizin bir irade savaşı var.

Yan Etkisi Olmayan Antidepresan

Ben haftaiçi normalde 6:40’ta kalkıyordum. 29 Ekim’de alarmımı 40 dakika erkene alarak 6’da kalkmaya ve her sabah üç sayfa günlük tutmaya başladım. (Bakınız: Günlük Tutmak )

Yapın diye söylemiyorum, herkese iyi gelecek şeyler başkadır. Ama bu erken kalkma seansları bana iki ay öncesine göre çok daha güçlü hissettiriyor. Ne kattı derseniz;

Bu kararı Mayıs’ta uygulamaya başlasam belki bu kadar zor olmazdı; ama saat 6’da her yer zifiri karanlık, yatağın dışı soğuk, zihnin her gün Joker gibi gülerek “daha 40 dakikan var uyuuuuu” diyor.

Sen ise yataktan çıkıp defterin başına geçiyorsun. O en tatlı uykudan, sıcacık ortamdan kendi irademle çıkabiliyorsam, hiçbir mecburiyetim olmadığı halde “Yok yaa bugün yatayım yarın yazarım” demiyorsam, irademi her konuda yönetebilirim. Gerçekten yapabilirim.

Günlüğün başına geçip yazmaya başladığımda ise, dünüme ve önümde beni bekleyen güne sakin kafayla bakabiliyorum. Olumlamalar ve şükranlar için zaman ayırabiliyorum. Zihnimi boşaltıyorum. Bende stres yaratan olaylar için stratejik çözümler üretebiliyorum. Yaratıcı yönümün o anlarda arttığını hissediyorum. Uykum açılıyor, güne çok daha mutlu başlangıç yapabiliyorum. O günümü genel hatlarıyla planlıyorum. Daha iyi hissediyorum. Sanki uzun zamandır ihtiyaç duyduğum bir antidepresan vardı ve günlük tutmak benim hiçbir kötü yan etkisi olmayan en değerli antidepresanım haline geldi.

Bir ara bana şifa veren diğer antidepresanlarımla ilgili yazı yazayım. 🙂

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

2 Replies to “Kendine Meydan Okumak”

  1. Çok teşekkürler, hepimiz sağlıkla kalalım. Yan etkisiz antidepresanlarımı da yazmayı atlamışım. To-do’ya aldım. Sevgiler.

  2. Yaş farkımız olsa da pek çok ortak düşüncemiz varmış. Özellikle geceleri gökyüzüne bakmak çocukluğumdan beri bana rahatlatıcı uhrevi bir his verir. Sağlıkla kalın.

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.