Hampstead Gezisi : Burada Yaşanır!

İlkokuldan sonra İngilizce hazırlık okumuştum, “pen friend”(mektup arkadaşı) konusuna o kadar özenirdim ki. 🙂 Mary and Max filmini bu kadar sevmem de normal sanırım. 🙂 Mektuplar değil; ama Blog vasıtasıyla tanıştığım iki arkadaş ile, Londra’nın popüler turistik lokasyonlarına nazaran daha geri planda kalan Hampstead’i gezmeye karar verdik. Camden Town’a yolunuz düşerse aynı gün Hampstead gezisi de yapabilirsiniz, metro ile çok yakınlar.

Güncelleme: Hampstead Gezisi: İkinci Perde

Hampstead Gezisi
Hampstead Gezisi

Hampstead Yürüyüş Rotası

1)High Street – Heath Street

Metro ile Northern Line hattını kullanıp Hamstead durağında indiğinizde bu şirin lokasyona gelmiş oluyorsunuz. High Street ve Heath Street alışveriş yerleri, yeme-içme mekanları ve şirin Londra mimarisi ile sizi karşılıyor. Aşağıdaki iki fotoğraf için Perrin’s Court’a uğrayabilirsiniz.

La Creperie de Hampstead isimli mini krep standı High Street’teydi, krepleri harika gözüküyor; ama delicesine bir kuyruk vardı. Bir dahaki gezi için aklımda kalan yerlerden.

Hampstead’de yaşayan bir İngiliz Jin Kichi isimli Japon restaurantını önermişti, 6’da açılıyor(Pazar diye olabilir. Gittiğimizde yer ayırttık; fakat açlık ağır bastığı için bekleyemedik) Kapısında menüsü var, ağırlıklı olarak sushi yiyebileceğiniz bir mekan.

2)Flask Walk

Sağlı sollu çiçekçi, antikacı, kafelerin bulunduğu trafiğe kapalı minik bir alan.

Sushi Hana isimli şirin sushici de burada bulunuyor. 

3)The Holly Bush

Burada çalışan bir arkadaşıma, iş arkadaşları “şehre alışmak istiyorsan bir lokal pub alışkanlığın olmalı” demişler. 🙂 The Holly Bush da Londra’nın Instagramlık publarından biri. Yemek konusunda hiçbir zaman pub menüsü ilk tercihim olmaz, ama Google.maps üzerinden rezervasyon yapabiliyorsunuz. Ben genel olarak özellikle haftasonu gezilerinde bir iki yerden rezervasyon yapıp gitmeyeceksem iptal ediyorum. Aksi durumda özellikle bazı lokasyonlarda hiç yer bulamamanız olası.

The Holly Bush
The Holly Bush

4)Heath Street Bakehouse

Kahve isteği ağır basınca kendimize bir yer arayışına girdik. Greenwich‘te sevdiğim yerlerden biri olan Gail’s Bakery, Hampstead’te de var, pastane ürünleri için tercih edebilirsiniz. Biz şansımızı birkaç kafede denedik; ama boş yer bulamadık. İyi ki de bulamamışız Heath Street Bakehouse isimli yerde uzuuuun süreli bir kahve-sohbet molası verdik. Costa, Starbucks, Pret a Manjer konseptlerinden sonra aydınlık ferah iç tasarımına bayıldım. Yaşadığım yerde olsa müdavim olmak isteyeceğim yerlerdendi.(kahve ve kek tattık, lezzetler ortalama)

5)Hampstead Ara Sokaklar

Londra’da tabelalarda “mews, court, yard, gems” gibi yazılar gördüğüm anda içimde o alanı kolaçan etme isteği doğuyor. 🙂 “Belki bir keşif yaşarım.” dürtüsü hissediyorum. Mimari fotoğraflar ve bu tür keşifler seviyorsanız Hampstead’in ara sokakları çok keyifli. Ayaklarınızın götürdüğü her yere gidin.

Başlığı “Burada Yaşanır!” diye atmıştım, çünkü Hampstead’e adım atıp biraz gezince gerçekten de yaşamayı hayal ediyorsunuz. Aşırı turistik değil, hem doğası güzel hem de gezilecek yerler anlamında epey doyurucu, çok şirin yeme&içme alanları var, nezih ve güvenli, mimarisi güzel, merkezi sayılır.

Hal böyle olunca tabii ki Hampstead Londra’nın en pahalı yerlerinden biriymiş. Kafede otururken arkadaşım Benedict Cumberbatch’in burada yaşadığını söyledi. Ben de yazı için araştırırken Ricky Gervais, Harry Styles, Ringo Starr, Emma Thompson gibi ünlülerin yaşamak için burayı tercih ettiğini okudum.

Londra’da bazı evlerin üzerinde mavi yuvarlak plakalar/levhalar bulunuyor ve eğer tarihte bir ünlü binada yaşamışsa onun bilgileri yer alıyor. Mavi levhalı evler için internetten rotalara erişebiliyorsunuz. Hampstead’te de bu tür yapılara rastladık.

6)Hampstead Kültürel Aktiviteler

Hampstead gezinizde daha geniş bir vaktiniz varsa aşağıdaki yerleri de rotanıza dahil edebilirsiniz;

  • Fenton House
  • Keats House
  • Freud Museum
  • Observatory
  • Burgh House

7)The Hill Garden and Pergola

İnternet araştırmalarında Londra’nın gizli mücevherlerinden biri olarak geçiyor. Yukarıda yazdığım yerlere 10-15 dakika yürüme mesafesinde yeşillikler içinde fotoğraflık bir alan.  Hatta genelde Google görsellerde düğün çekimlerine rastladım. 🙂 İlkbahar dönemi çok tatlı görseller yakalanabilir. Biz gittiğimizde kapanış saatine 8-10 dakika vardı, o yüzden geziyi planlarken kapanış saatini baz alın. 🙂

8)L’antica Pizzeria

Heath Street’te yer alan atmosferi güzel, minik İtalyan restaurantı. Napoli tarzı pizzaları meşhur, ama menüsü genişti.

Ben biraz riskli bir tercih yaptım ve raviolimi sevmedim, giderseniz önermem. 🙂

Hampstead Gezisi
Hampstead Gezisi

Bir rotamızın daha sonuna geldik. 🙂 Londra’da görülebilecek onlarca yer var, ben de hala keşifteyim. O yüzden Hampstead turistik gezide olmazsa olmaz bir yer değil. Daha ziyade alternatif arayışında olan ya da zamanla derdi olmayanların koşturmadan keyifli vakit geçirebileceği bir yer gibi…

Gezi yazılarım biriktiği için bir süre her Çarşamba 1-2 gezi içeriği yayınlayacağım. Pazarları ise motivasyonel konularla devam. 🙂

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

13 Replies to “Hampstead Gezisi : Burada Yaşanır!”

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.