Dostluk Temalı 6 Harika Film

Karakterlerin derin olarak işlendiği, hayata dair izler bulabileceğim gerçekçi yapımları çok seviyorum.

Ana teması dostluk olan film ya da diziler kafa yormayan, aile sıcaklığını yansıtan, duygulandıran, gülümseten ve karakterleri ince ince ele alan yapımlar. Ve bugün bu türde çok sevdiğim 6 film önereceğim, genel olarak hepsi bilinen ve popüler filmler; ama kaçırdığınız varsa izleyiniz.

The Intouchables

Türkçe’ye “Can Dostum” olarak çevrildi, fakat birden fazla Can Dostum filmi olduğu için karıştırılmamalı.(gerçi diğeri de dostluk temalı:) )

Konu:

Film gerçek bir hikayeden uyarlanmış. Son derece sofistike, zengin fakat engelli ve huysuz bir adamın evde yatılı bakıcı arama süreci ile başlıyor. Eve alınan bakıcı alt kültürden gelen, suç eğilimi yüksek bir o kadar da başına buyruk hareket eden zeki bir siyahi.

Komedi unsurları da çok iyi işlendiği için sürükleyici ve beni Ludovico Einaudi isimli piyanist ile tanıştıran film. Müzikleri yıllardır playlistimde yer alır.

Scent Of A Woman

Türkçe’ye Kadın Kokusu olarak çevrildi. Al Pacino’nun performansıyla Oscar aldığı film aslında The Intouchables ile benzer bir konuyu ele alıyor. Orduda başarı ile çalışan bir albayın kaza sonucu görme yetisini yitirmesi ve hayattan nefret edecek boyuta gelmesi ile birlikte bir süre yalnız  kalacağı için genç, toy bir üniversite öğrencisi bakıcı olarak tutuluyor.

Konu: Sıkıcı başlayan film, dakikalar ilerledikçe seyir zevkini yukarıya taşıyor. Sinema dünyasında kültleşen ve yer yer şirket eğitimlerinde de kullanılan sahnelere sahip. Filmin müzikeri The Intouchables kadar öne çıkmasa da en meşhur sahnesinde kullanılan tango müziği eşsiz güzellikte.

Green Book

Türkçe’ye Yeşil Rehber olarak çevrilen filmin en iyi film Oscar’ı var. Uzun süredir listemde olan filmi, bir arkadaşım hatırlattığı için izledim ve “nasıl kaçırmışım” diye düşündürdü.

Konu: Gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde 60lı yıllarda entelektüel, deha, fakat dönemin şartları sebebiyle ırkçılığa maruz kalan siyahi müzisyenin Güney Amerika turnesine çıkarken işe İtalyan, yine alt kültürden gelen, zeki ve kafasının dikine gider birini şoför ve yardımcısı olarak işe alması ile başlıyor. Dostlukla birlikte; ırkçılık, önyargı gibi konular ele alınıyor.

My Sweet Orange Tree

Türkçe’ye Şeker Portakalı olarak çevrilen film aynı isimli harika bir kitap uyarlaması. 1970 ve 2012 yapımı olmak üzere iki adet uyarlama mevcut. Benim önerdiğim film 2012 yapımı.

Konu: Fakir bir ailede türlü zorluklarla ve hayalgücünün limitlerini zorlayarak çocukluğunu yaşayan Zeze’nin, Portuga isimli zengin, yalnız, haşmetli ve çocukların korktuğu bir adam ile gelişen bağlarını konu alıyor.

Yüreğiniz kaldırıyorsa izleyin, Zeze’yi çok çok sevdim fakat insanı dağıtabiliyor. 🙂 Ek olarak ben filmi izledikten sonra kitabı okumuş ve Şeker Portakalı’nın aslında üçleme olduğunu öğrenmiştim. Devam kitaplarını da okuyarak Zeze’ciğimi ergenliğine kadar takip ettim.:)

Mary And Max

Türkçe’ye Mary ve Max olarak çevrilen film yine gerçek bir hikayeden uyarlama, ağırlıklı olarak siyah beyaz ilerleyen stop motion bir animasyon filmi. Üşenmediğim bir anımda tekrar izleyip mükemmel repliklerinden oluşan bir yazı hazırlayacağım.

Konu: 44 yaşında asperger sendromlu Avustralya’da yaşayan Max ile 8 yaşındaki Mary’nin tesadüf sonucu başlayan mektup arkadaşlığının muhteşem hikayesi. Sanırım en sevdiğim filmlerden biridir. Fakat daha önce stop motion bir film izlemediyseniz başta ilerlemek zor gelebilir. İzledikçe konu içine çekecektir.

A Perfect World

Türkçe’ye Kusursuz Dünya olarak çevrilen film 93 yapımı bir Clint Eastwood filmi. Kevin Costner karizmatik haliyle arz-ı endam ediyor. Eski olduğu için izlemek zor gelebilir; fakat 10-15 dakika sonra sürükleyici hale gelen yapımlardan biri.

Konu: Butch isimli biri tarafından kaçırılan minik bir çocuk ve peşlerine düşen polis, FBI sebebiyle yine yollarda geçen bir dostluğun hikayesi.

Benzer şekilde kafa yormayan diğer içerik önerileri için aşağıdaki yazılar ilgilinizi çekebilir ve yazısını hazırlamadığım; ama tam bir dostluk temasını konu alan AJ And The Queen de güzel bir Netflix dizisi;

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

One Reply to “Dostluk Temalı 6 Harika Film”

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.