Netflix Önerileri

Aylık Hedefler – Mart 2020 yazısında bu ay haftada iki içerik yayınlayacağımı belirtmiştim. Bugünün ikinci içeriği bir süredir aklımda olan, Netflix önerilerini derlemek. Netflix‘te çok fazla kıyıda köşede kalmış bir yapım yok. Dolayısıyla yazımda Amerika’yı keşfetmeyeceğim.:) Ama Dark, La Casa De Papel gibi içerikleri de önermeyeceğim.:):) Daha ziyade amacım blogumun içeriğiyle paralel olarak mutluluk veren, ilham veren, huzurlu, kafayı çok fazla yormayan içerikleri önermek.

Netflix Dizi Önerileri

The Kominsky Method

Bu diziyi ilk kez Kaan Sekban’dan duymuştum sanırım. Oyunculardan birinin Michael Douglas olması sebebiyle ilgilimi çekmişti. Ama izlerken Alan Arkin‘e daha büyük bir hayranlık beslemeye başladım.

Konu: Çok yakın arkadaş olan iki ihtiyarın hayatları. Henüz iki sezon yayınlandı. Çok çok seviyorum. Sonsuza kadar sürse sıkılmadan izlerim. Hiçbir aksiyon yok, heyecan yok. Büyük bir hadise yok. Hayatın içinden esintiler sunan bir dizi. Bu sebeple seveceğinizi garanti edemem, sıkıcı gelebilir.

Anne With An E

Netflix’te en sevdiğim şeylerden biri. Maalesef üçüncü sezon ile final yaptı. Anne isimli hayalperest yetim bir kızın 1800’lü yılların Kanada’sında, 50’sini geçmiş iki kardeş tarafından yanlışlıkla evlatlık alınması ve gelişen olayları anlatıyor. Henüz birkaç bölüm izleyip sevmeyene denk gelmedim, aile sıcaklığında ve mutluluk seviyesine olumlu etki eden bir yapım.

Daha önce bu dizi hakkında yazdığım için daha fazla uzatmayacağım.

Atypical

Yine en sevdiğim Netflix içeriklerinden biri. Sam isimli otizmli bir genci ve etrafında dönen olayları konu alıyor. Hikaye dramatik gibi gözükse de eğlenceli tarafı çok daha ağır basan bir dizi. Şu ana kadar 3 sezon yayınlandı, son bölümlerin 2021’de yayınlanacağı yazıyor. Çok daha uzun sürmesini dilediğim bir diziydi.

Daha önce bu konuda da yazmıştım;

Dizi Önerisi: Atypical

Aj And The Queen

Mary and Max, The Intouchables, Kadın Kokusu, A Perfect World gibi filmleri çok sevdiğim için konusunu okur okumaz benim için beğenme garantili bir yapım olduğunu düşünmüştüm. Yanıltmadı.

Rupaul’ü ilk kez bu dizi ile tanıdım. Rupaul diğer bir deyişle Amerika’nın Huysuz Virjin’i.:) Henüz sadece ilk sezonu yayınlandı, devamı gelecek mi bilmiyorum. Konusu meteliksiz kalan ve emekliliği yaklaşan bir drag queen’in karavanıyla yollara düşmesi ve bunu karavana gizlice binen annesi uyuşturucu bağımlısı ortada kalmış bir çocukla yapması. İkisi arasında gerilimle başlayan diyalogun dostluğa dönüşümü. Yine bir aksiyon ve heyecan vaad etmeyen, sakin, komik yer yer duygusal bir yapım.

Orange Is The New Black

Sanırım yazdıklarım içinde en popüler dizi budur, fakat yine de es geçmek istemedim. Hapishane yapımlarını çok seviyorum. Genel olarak tek mekanda geçtiği için karakterler daha derin işleniyor, bağ kurmak kolaylaşıyor ve heyecan düzeyleri yüksek oluyor. Orange is the new black mizah düzeyi çok yüksek ve kadınlar hapishanesini konu alan bir dizi. 7. sezonuyla final yapsa da Netflix Türkiye kendi orijinal içeriğinin son sezonunu henüz yayınlayamadı. Onlarca farklı platformda yayınlanıyor…

After Life

Henüz birkaç bölüm izlediğim Ricky Gervais yapımı dizi. Eşinin ölümünün ardından hırçınlaşan bir gazeteciyi konu alıyor. Yine büyük eylemler barındırmayan, hayatın içinden bir dizi. 2. sezon yakında yayınlanacak.

Netflix Program Önerileri

Brene Brown’ın Konuşması

TED Konuşmalarını seviyorsanız bunu da seversiniz. İzlediğim en başarılı konuşmalardan biri. Ablam Brene Brown’ın kitaplarını da almıştı, fakat henüz okumaya sıra gelmedi. Netflix’teki içeriğinden önce TED’de kırılganlık üzerine yaptığı konuşma ile ünlenmiş.

Heal

İyileşmek ve şifa üzerine bir program. Çarpıcı, sürükleyici. Daha önce Heal: Netflix Şifa Belgeseli yazısında programın bir özetine yer vermiştim.

Bikram Yoga Guru Predetor

Yoga ile hiç ilgisi olmayanların bile büyük bir şaşkınlıkla izleyeceği tuhaf bir program. Bikram denen ve kişilik bozukluğu olan, sahtekar, tacizci bir yogiyi konu alıyor.

Sır

Geçmişte Secret kitabını okudunuz mu bilmiyorum? Bir dönemin en popüler kitabıydı.:) Onun bir buçuk saatlik programını yapmışlar. Çekim Yasası, anlık gaza gelmeye ihtiyaç duyan kişiler için keyifli.

Rupaul’s Drag Race

Netflix‘te izlediğim en tuhaf program.:) Amerika’da senelerdir yayınlanan drag yarışma programı. Rupaul sunuyor. Kesinlikle herkese göre değil. Aj and the queen’i sevenler, Huysuz Virjin’e gülen ve performansını nasıl sergilediğini merak edenler bunu da sevebilir.

Can I get an Amen in here?

Ricky Geravis Humanity Stand Up

Altın Palmiye’deki acımasız, atarlı giderli konuşmalarının devam niteliğinde bir stand up.

Tidying Up With Marie Konda

Evi toplamaya ihtiyacınız varsa iki üç bölüm izleyin.:) Mutlaka gaza gelirsiniz. Dünyaca ünlü Marie Konda’nın ultra dağınık evlere gidip temizlik öğrettiği program.

Marais Genç Bir Yoga Eğitmeninin Portresi

Anoreksiyi yoga ile birlikte yenen genç bir kadının 54 dakikalık hikayesi. Yoga ile ilgilenen, dizi gibi uzun uzadıya bir şey izlemek istemeyenler göz atabilir.

The Final Table

Yemek programı seviyorsanız, masterchef’e hiç benzemeyen:) , kaliteden örnekler sunan güzel bir program.

***

Benim önerilerim şimdilik bu kadar. Sizin benzer bir öneriniz varsa listeme almak isterim.

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.