Dijital Hayal Panosu 2024

Geçmiş yıllarda hayal panosu ile ilgili yazı yayınlamıştım. Yılın son günü 2024 için bir dijital hayal panosu hazırlayıp, iPad’in ekran görüntüsü olarak ayarladım. Aşağıya bu hayal panosunu ekliyorum; ama son halinde bir iki eklemem daha oldu. O versiyon bana kalsın. 🙂

Dijital Hayal Panosu
Dijital Hayal Panosu

Dijital Hayal Panosu İçin Gerekli Araçlar

  • Aslında dijital hayal panosu hazırlamak zor bir denklem değil. Yapılması gereken ilk şey internetten görseller bulmak. Ben google görseller yerine Pinterest uygulamasını tercih ediyorum. Genel olarak zaten bu uygulamaya aşığım. Estetik zevklerimi yıllar içerisinde çok geliştirdiğini söyleyebilirim.
  • Görselleri seçtikten sonra derleme kısmında geçmiş yıllarda Canva uygulamasını kullanmıştım. Bu sene ise Apple uygulamalarından biri olan Freeform’u kullandım. Kolaj yapılabilecek onlarca seçenek var. Telefon ekran görüntüsü yapılacaksa Instagram bile kullanılabilir. Bu aşamada hangisi kolayınıza geliyorsa onu seçin.
  • Ben dijital hayal panosu oluştururken hem görsellere hem de bende enerji uyandıracak alıntı(quote) cümlelere yer vermeyi seviyorum.
  • Görselleri seçerken genel olarak Pinterest’in arama kısmına, o sene için hayatımda ne istiyorsam “vision board travel” gibi İngilizce yazıp arama yapıyorum. Ve benzer renk tonlarını kullanmaya çalışıyorum.
  • Önem verdiğim konulardan biri panoda yer vereceğim görselin bende gerçek bir enerji uyandırması. Mesela malikane fotoğrafı benim için hiçbir şey ifade etmez. Ya da kör gözüne para görselleri yerine “I am a money magnet” yazısı daha estetik. 🙂

Dijital Hayal Panosu Fotoğrafları

1)Kariyer

Bu yıl odaklanmak istediğim konulardan biri de kariyer hayatı. Görsel olarak sevdiğim teknoloji ürünlerini içeren bir fotoğraf, yaratıcılığı tetikleyen bir çalışma ortamı hoşuma gitti.

2)Portekiz

Portekiz ve özellikle de Lizbon gitmek istediğim yerlerin başında geliyor. 2024’te fırsat yaratmak ve seyahat etmek istiyorum. Görsel olarak da ikonik kitapçılardan biri olan Ler Devagar’ı seçtim.

3)Sanat

2024 yılı sanat konusuna daha çok önem vermek istediğim, yaratıcı yönüme katkıda bulunacağına beni besleyeceğine inandığım bir alan. Bu sebeple müze görseli seçtim.

4)Cümleler

Başta belirttiğim gibi dijital panomun son hali bu değil ve bir cümle daha ekledim aslında. Ama bu versiyonda “Bedenim sağlıklı, zihnim yaratıcı, ruhum sakin” ve “para magnetiyim” cümlelerine yer verdim.

5)Egzersiz

2024’te günlük rutinimde yer almasını istediğim konulardan biri de egzersiz. Yoga, ağırlık çalışması, yürüyüş, müzik, podcast pek çok şeyi kapsadığı için bu görseli seçtim.

6)Sağlıklı Beslenlenme

İç açıcı renkli bir sofra görseli de pano için seçtiğim fotoğraflardan biriydi.

7)Seyahat

Bu görseli aslında daha önce farklı bir hayal panomda da seçmiştim. Bana çok uğurlu geldiğini düşünüyorum. Pek çok yer gezdim gördüm. 🙂 2024’te de sağlığım ve imkanım el verdiği müddetçe dolu dolu gezmek, yepyeni bir sürü yer görmek istiyorum.

8)Estetik

Baktıkça içim açılsın diye eklediğim bir çiçek görseli. Hayal panolarım için bir klasik diyebiliriz.

“Evinizde ne işe yaradığını bilmediğiniz ya da güzel olduğuna inanmadığımız hiçbir şey bulundurmayın.” William Morris

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.