Uzun zamandır ağırlığını hissettiğim şeylerden kurtulduğum bir haftasonu oldu. Böylelikle yeni kararlar için boşluk ve enerji hissedebiliyorum. Hazır iki gün sonra yeni bir ay geliyor, ben de Kasım 2018 hedeflerimi yazmaya karar verdim.:)
1)Doğa: Daha önce Meşe Palamudu Ekimi yazısında bir tohumu nasıl ekebileceğinizi yazmıştım. Ben bitkilerin gücünü biraz geç keşfettim; bir ormanın, korunun, bahçenin ortasında gezerken doğanın seslerini ve sessizliğini dinlediğinizde ne kadar gerçek ve yaşayan varlıklar olduğunu hissedebiliyorsunuz. Arındıran, şifa veren bir etkileri var. Bu sebeple evimde iki bitki bakmaya karar verdim. Kasım ayı kararlarımdan birisi bu. İlk bitkim aşağıda(kaynana dili diyorlarmış 🙂
2)Yoga: Kasım hedeflerimden birisi her gün yoga yapmak. 30 küsür gündür zaten hemen hemen hergün yoga yapıyorum. Şu an günlük rutinimdeki en kıymetli şeylerden birisi yoga ve Kasım’da da sürdürmek istiyorum. Bu konuda ben daily yoga uygulamasını kullanıyorum; ama youtube’da çok güzel Türkçe dersler de mevcut.
3)Minimalizm: Bu haftasonunu arınmaya adadığımı ilk paragrafta yazmıştım. 🙂 Minimalizm felsefesi için ben sadece küçük bir adım attım; ama minicik dolaplara sığdırdığımız gereksiz çöp yığınları beni hayrete düşürdü. Yıllardır bir kez bile bakılmayan anılar, sevmediğim enerjisi kötü eşyalar, hiç kullanmadığım ıvır zıvırlar… Sadeleşmeye o kadar ihtiyacım varmış ki, Kasım hedeflerimin en önemli maddelerinden birisi de minimalizm. (Bu konuda yazdığım yazıyı okumak için tıklayınız.)
4)Kitap: İşyerinde son çeyreğe ve yoğun bir döneme girdik, kendime ayıracak vaktim azaldı. Kitap hedefimde aylık 3-4 kitap vermek isterdim; ama gerçekçi olabilmek adına tek kitapla yetineceğim. Simyacı‘yı daha önce okumuştum. Geçtiğimiz günlerde İngilizce’sini aldım. Çapraz okuma yaparak İngilizce’mi taze tutmaya yeni kelimeler öğrenmeye çalışacağım. Yıllar önce okuduğumda blogum yoktu, bu kez eminim blog için bol bol notlar çıkacaktır. 🙂
5)Günlük: Yıllar önce şirkette çok iyi bir eğitmenden eğitim almıştık. Güne 3 sayfa günlük tutarak başlayın diyordu. Geçtiğimiz günlerde farklı bir eğitmen de aynı öneriyi söyleyince yapmaya karar verdim. Hatta bugünden başladım ve çok iyi geldi. Günlüğümde yer vereceğim şeyler, günün hedefleri(bu konuda Benjamin Franklin’in günlük çizelgesinden faydalanacağım. Okumak için tıklayınız ), bir gün öncenin değerlendirmesi, hayaller, hedefler şükredilecek şeyler vs.
(Aşağıda defterlerimden bir kuple:) Bir ara bu konuda da yazayım )
6)İspanyolca: Her gün 10 dakikalık podcast dinleme ve her güne kelime defterinden bir sayfa ile başlama. Çarşamba, Cuma(ya da C.tesi) ve Pazarları 1’er saat İspanyolca çalışma.
7)Güne başlangıç: Normalde 6:40 gibi kalkıyorum. Kasım ayı boyunca alarmımı 6 yaptım. Güne 3 sayfa yazarak, sabah meditasyonu ve sağlıklı kahvaltı ile başlayacağım.
8)Blog: Normalde her Pazar mutlaka yazı yazıyorum. Pazarları haftalık blog hedefi ve değerlendirmeleri için 1 saat ayıracağım. 3 sayfalık günlüğümde her gün yarım sayfa-bir sayfa arası blog planlamaları yapacağım.
9)Sosyallik: Rutinin dışında hissettirecek bir etkinliğe katılacağım.
10)Para: Milyoner Aklın Sırları yazısında yazdığım harcama metodlarına uyacağım.
Planlamak bazen vakit alan bir uğraş gibi gözükebilir; ama zihninizi temizlemek ve aklınızdakileri belirginleştirmek için güzel bir yöntem. Aynı zamanda insanı harekete geçiriyor. Kasım hedeflerimiz net olduğuna göre “gelsin hayat bildiği gibi gelsin“.
Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.
güzel hedefler; bol şans 😊
😊😊 teşekkürler.