Tower Bridge-St. Paul’s Katedrali Yürüyüşü

Yazımda Londra Yürüyüş rotalarına bir yenisini ekleyeceğim. Bu kez Londra’nın pek çok sembolünü kapsayan bir yürüyüş olacak. Tower Bridge ile başlayıp St. Paul’s Cathedral’i ve dileyenler için Barbican’a uzanan bir rota çizdim. 

Not: Lokasyonlar arası yürüyüş dakikaları Google.maps baz alınarak yazılmıştır.

Tower Bridge-Tower of London

Gezimiz Londra’nın en ünlü simgelerinden biri olan Tower Bridge ile başlıyor. Tower Bridge’de fotoğraflar çekip Tower of London’ı görebilirsiniz. Fakat içini gezmek ücretli ve özel bir ilginiz yoksa gerek yok diye düşünüyorum.

Benim önerim Tower Bridge’de fotoğraf çektikten sonra, Tower of London hizasından yürümeniz. Çünkü bu kısımda görülebilecek çok daha fazla turistik nokta var.

Tower Bridge
Tower Bridge

St. Dunstan in the East Church Garden

Tower of London’dan 6 dakika yürüyerek bu gizemli, mistik bahçesi olan kliseye ulaşıyoruz. Özellikle sonbahar ve yağmurlu havaya çok yakışan bir atmosferi var. Harika fotoğraflar, portreler yakalamanız mümkün.

St. Dunstan
St. Dunstan

Sky Garden

Londra’yı kuşbakışı görmek isterseniz, kliseden sonra üç dakikalık yürüyüşle The Walkie Talkie’nin(Londra’nın en yüksek 5. binası) 35. katında yer Sky Garden’ı ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Bahçe şeklinde tasarlanan ortamı ilginç turistik bir havaya sahip. Fakat minimum 2-3 hafta önceden rezervasyon yaptırmanız gerekir.

Sky Garden – Londra’ya Ücretsiz Kuş Bakışı

Sky Garden Londra
Sky Garden Londra – 1

Leadenhall Market

Sky Garden’den sadece iki dakika yürüyerek Harry Potter film lokasyonlarından biri olan Leadenhall Market’a ulaşıyoruz.

Victorian tarzı mimarisi olan bu market tam olarak film stüdyosunu andırıyor, içinde yeme-içme ve alışveriş için dükkanlar var. Noel zamanı tatlı bir atmosfere bürünene yerlerden.

Tower Bridge - St. Paul Katedrali Yürüyüş Rotası
Tower Bridge – St. Paul Katedrali Yürüyüş Rotası

Borough Market

Önce altı dakikalık bir yürüyüş ile Monument to the Great Fire of London’ı görüyoruz(büyük Londra yangını sonrasında yapılan anıt. Ücretli olarak tepeye çıkabiliyorsunuz, fakat benlik bir atraksiyon değil. Zaten Sky Garden’a giderseniz ihtiyaç kalmaz diye düşünüyorum.)

Sonra London Bridge’den geçerek The Shard, Tower Bridge gibi simgeleri fotoğraflayıp Borough Market’a uğrayabilirsiniz.

Borough Market, benim Londra’da en sevdiğim sokak marketi. Dünyanın çeşitli mutfaklarından pek çok lezzete ulaşabiliyorsunuz.

Borough Market-Bread Ahead Bakery
Borough Market-Bread Ahead Bakery

Borough Market’taki Favori Yeme-İçme Noktaları

  • BAOBunlarını defalarca kez yediğim, Londra’da pek çok şubesi olan Tayvan mutfağından bir mekan. Her şubede menü değişiklik gösteriyor.
  • Bread Ahead Bakery – İnanılmaz lezzetli donut yapan ve yine defalarca kez tercih ettiğim yerlerden.
  • Pontena-Türk mutfağına yakın lezzetler tatmak isterseniz empanada bizdeki çiğ böreği andıran bir Arjantin lezzeti. Peynirli, tavuklu, ıspanaklı pek çok çeşidi var.
  • Wild Mushroom Risotto
  • Monmouth – Londra’daki en iyi kahvecilerden biri olarak geçen yerlerden. Covent Garden şubesi de var.
  • Bomba Paella
  • Turnips – Özellikle Tiktok, Instagram gibi platformlarda karşıma çıkan yaz dönemi meşhur çikolatalı çilekleri yapan yer. İçecek alternatifleri, meyve sebze satışı da mevcut. 
  • Richard Haward’s Oyster

Borough Market Londra

Tate Modern

Borough Market’tan sonra Southwark Cathedral, Londra’nın ikonik gökdeleni The Shard, bahçesi ve mimarisiyle büyüleyen King’s College London, Hay’s Galleria gibi yerleri de gezmeniz mümkün. Fakat ben rotaya 12 dakika yürüyüp Tate Modern ile devam ediyorum.

Tate Modern ücretsiz olarak gezebileceğiniz dünyaca ünlü sanat galerilerinden biri. Alışveriş alanı ve ücretli sergileri de mevcut.

Tower Bridge - St. Paul Katedrali Yürüyüş Rotası
Tower Bridge – St. Paul Katedrali Yürüyüş Rotası

St. Paul’s Cathedral

Tate Modern’den sonra bir başka Harry Potter film noktalarından biri olan Millennium Bridge’den yürüyerek St. Paul’s Cathedral’e varıyoruz. İçini gezmek ücretli. Sıradan bir Avrupa şehrinde olsa ilk görülebilecek yapılardan biriyken Londra’da St. Paul’s katedralini aylar sonra ziyaret etmiştim. Çünkü gerçekten görülebilecek onlarca yer var. (İçini hala gezmedim)

  • Katedrali su yansımasıyla çekebileceğiniz “Reflection Garden”a uğrayabilirsiniz.
  • Yakınlarındaki The Wild Of Table görmeye değer heykellerden
  • One New Change alışveriş merkezinin asansöründen Instagramlık St. Paul’s videoları çekebilirsiniz.
  • Yine One New Change’in teras katındaki Madison, Londra’daki en güzel roof barlardan biri olarak geçiyor. Muhteşem bir manzarası var.
Tower Bridge - St. Paul Katedrali Yürüyüş Rotası
Tower Bridge – St. Paul Katedrali Yürüyüş Rotası

Barbican Conservatory

Hala yorulup tükenmeyen bitki severler St. Paul’s Katedralinden sonra 15 dakika daha yürüyerek Barbican Conservatory’i ücretsiz olarak gezebilir. Barbican, bitki alanının yanısıra bazı etkinlik ve konserlerin de düzenlendiği bir yer. Biz Fazıl Say konseri için gitmiştik. Bence temel turistik bir nokta değil, alternatif fotoğraf spotları arayanlar için güzel bir seçenek. (Sky Garden’a gidecekseniz gerek yok.)

Londra’da Ne Yenir? yazısında da bahsettiğim spotlardan biriydi.

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Aşağıdaki yürüyüş rotaları da ilginizi çekebilir;

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

7 Replies to “Tower Bridge-St. Paul’s Katedrali Yürüyüşü”

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.