Londra Yürüyüş Rotası: Trafalgar-Covent Garden ve Fazlası

Fona Bob Marley aldım, inanılmaz keyif alarak gezdiğim bir Londra yürüyüş rotası ile seyahatinizi şenlendirmeyi planlıyorum.

Trafalgar Square

Ben gezime metroda Charing Cross durağında inerek Trafalgar Meydanı’nda başladım. Londra’ya, ilk hafta ablamla birlikte gelmiştik. Onun gidişi benim için çöküş dönemi gibiydi. Olur olmadık her şeye hüzünlenebiliyordum. Öyle ki yoga matında oturduğumda ya da günlüğümü elime aldığımda yaşların gözümden öylece süzüldüğü oluyordu. 🙂 Tam da böyle günlerden birinde Trafalgar Square’de durdum, o tarihi meydanı, havuzları dakikalarca seyrettim. O kadar iyi gelmişti ki Trafalgar’ın zihnimde çok güzel ve özel bir yeri var.

Bu meydanda şimdiye kadar Hindistan, İran, İrlanda, Türkiye, Özbekistan gibi ülkelerin özel gün kutlamalarına da denk geldim. Böyle bir özelliği var sanırım.

Trafalgar Square
Trafalgar Square

Trafalgar’dan sonra Alternatif Rota Önerisi: 

Eğer siz aşağıda yazacağım rotayı takip etmek istemiyorsanız Trafalgar’dan Westminster’a yürüyüp Big Ben(Trafalgar’dan görünüyor), London Eye, Westminster Abbey, Horse Guards gibi Londra’nın en sembol yapılarını gezebilirsiniz. Westminster sonrasında, St. James Park’a oradan da Park’ın diğer ucunda bulunan Buckingham Sarayı’na yürüyebilirsiniz.

National Gallery

Hemen Trafalgar Square’de bulunan ücretsiz galeri. Eğer resim sanatına ilginiz varsa insanı delirtebilecek türde bir yer.

Sıkı durun kimlerin eserlerini görebileceğinizi yazıyorum;

Bellini, Botticelli, Cranach, Gossaert, Hals, Holbein, Leonardo da Vinci, Michalangelo, Piero, Raphael, Rembrandt, Rubens, Titian, Ruysch, Uccello, Van Dyck, Van Eyck, Veronese, Artemisia, Canaletto, Caravaggio, Constable, Delaroche, Gainsborough, Goya, Monet, Renoir, Rousseau, Seurat, Stubbs, Turner, Van Gogh, Cezanne, Picasso.

National Gallery
National Gallery

Resim sanatıyla bir ilgim olmamasına rağmen 3 saate yakın vakit geçirdim(yemek arası ile) ve tekrar tekrar gitmek istediğim bir galeri. Giderseniz benim gibi Monet, Van Gogh kısımlarını sona bırakın derim. Kliseydi, rönesanstı, kopan kafalardan, savaşlardan sonra çiçek böcek, kayık, deniz görmek o kadar iyi geldi ki. 🙂

Galeri’nin alışveriş alanları da çok keyifli. Ağırlıklı olaran Monet ve Van Gogh’tan esinlenilen tasarımlar var.

Ochre Yemek Molası

Ben yürüyüşüm esnasında National Gallery’nin içindeki Ochre’de yemek molası verdim. Restaurant kısmını değil büfeden seçip yiyebileceğim alanı tercih ettim. Karnabaharlı bir frittata, salata ve cup cake türü bir tatlı yedim. Hepsi lezzetliydi. Ama rotaya Covent Garden ile devam ederseniz onlarca yemek seçeneğiniz var.

Londra Yürüyüş Rotası
Londra Yürüyüş Rotası 

Covent Garden

National Gallery’den çıktıktan sonra istikametimiz Londra’nın en renkli, hareketli, keyifli yerlerinden biri olan Covent Garden.

Londra Gezilecek Yerler – 4 Günlük Rota yazısında Covent Garden ile ilgili bazı notlara yer vermiştim. Bu yazıda o kısmı biraz genişleteceğim.

Cecil Court

İkinci el kitapçıların, antikacıların yer aldığı minik bir sokak. Londra’da ünlü kişilerin geçmişte yaşadığı evler mevi plaka ile işaretleniyor. Bu sokakta da Mozart’ın mavi plakalı evi yer alıyor.

Cecil Court
Cecil Court

Goodwin’s Court

Harry Potter film karelerini andırması sebebiyle bir dönem Instagram’da oldukça paylaşım yapılan gizli mücevherlerden. Müzeden çıkınca 5-10dakikalık bir yürüyüşle bulabilirsiniz.(Google.maps’te lokasyon var)

Goodwin’s Court
Goodwin’s Court

Counduit Court

Christmas ruhunu koruyan minik ışıltılı yer. Hemen karşı sokağında ise çeçeklerle donatılmış çok tatlı bir sokak var.

*Conduit Court’un kesiçtiği Floral Street de özellikle akşam ışıklarla çok tatlı bence. Burada Lazenby Court da sizi The Lamb & Flag isimli meşhur puba çıkaran gizli bir geçit gibi.

  • Buns From Home: Eğer midenizde yer varsa, Buns From Home kapısında kuyruk olan paket servis bir bakery. Bunları çok lezzetli. Londra’da Ne Yenir? içeriğine de göz atabilirsiniz.
  • Yine bu civarda TK Maxx var, çeşitli markaların daha uygun fiyata bulmak isterseniz göz atın.

Mercer Walk

Biraz daha renk görmek isterseniz ben yürüyüşüme Mercer Walk istikameti ile devam ettim.

  • Burada Stanfords isimli çok başarılı bir kitapçı var.
  • İlk geldiğimiz hafta Cafe Pacifico isimli Meksika restaurantında yemiştik. O da bu civarda.
  • Gratis türü yerler ilginizi çekiyorsa Boots’a da uğrayabilirsiniz.
Londra Yürüyüş Rotası
Londra Yürüyüş Rotası

Seven Dials

Yürüyüşüm Historic Seven Dials ile devam etti. Historic Seven Dials adından da tahmin edilebileceği üzere 7 sokağın birleştiği bir kısım.

  • Seven Dials’ta mutlaka Neal’s Yard’a uğrayın. Burası da Londra’nın gizli mücevheri gibi rengarenk bir alan. Birkaç kişiyseniz Homeslice pizzanın dev pizzaları paylaşmak için mükemmel.
  • Seven Dials Market, çeşitli mutfaklardan lezzetlere ulaşabileceğiniz bir market alanı. Ben Boolay’de krep hamuruna creme brule yemiştim. Instagramlık yerlerden biri.
  • Bu civarda Monmouth Coffee Company’nin de bir şubesi bulunuyor. Londra’nın en iyi kahve mekanlarından biri olarak geçen bir mekan
Londra Yürüyüş Rotası
Londra Yürüyüş Rotası

Covent Garden Piazza

Londra yürüyüş rotası Historic Seven Dials-Earlham Street istikametiyle devam ediyor. Sokağın sonundaki Crown & Anchor ikonik publardan biri. Neal Street’ten dümdüz yürüyüp, James Street’e devam ettiğinizde Covent Garden’ın en popüler alanına gelmiş bulunuyorsunuz.

Burada alışveriş yapabileceğiniz, bir şeyler yiyip içebileceğiniz pek çok alternatif bulunuyor. Aşağıya tatlı tuzlu birkaçını yazıyorum. Bazılarının fiyatları ortalama üstü olabilir, gitmeden önce menülerini kontrol edersiniz.(Yine de Londra’da lüks/salaş yer fiyatlarının çok da fark etmediğini söyleyebilirim);

  • Covent Garden Piazza(yeme içme ve çeşitli alışveriş noktalarının olduğu yer)
  • SushiSamba(ortalama üstü)
  • The IVY Market Grill(ortalama üstü)
  • Franco Manca(zincir İtalyan)
  • Clos Maggiore
  • Dishoom Covent Garden(ünlü bir Hint Restaurantı)
  • Ben’s Cookies
  • Shake Shack(Türkiye’de de var; ama ben seviyorum)
  • Venchi Chocolate & Gelato
  • Buns & Buns

Covent Garden’da Christmas dönemi 40 metrelik bir çam ağacının kurulduğu meydan var. St. Paul’s Church’ün hemen önü.(Actor Chruch olarak da geçiyor) Meydanda her daim müthiş sokak şovları oluyor. Vaktiniz varsa izleyip, kalabalığı gözlemleyin derim.

Eğer klise açıksa içinde bir şey yok ama bahçesi Covent Garden’dan sonra o kadar sakin ve keyifli ki mutlaka girin.

Leicester Square & Chinatown

Covent Garden’dan 6-7 dakika yürüyerek Leicester Square’e ulaşabilirsiniz. Burada çocukların sevdiği dev bir Lego ve M&M mağazası yer alıyor. Aynı zamanda pek çok filmden karakterlerin heykellerinin yer aldığı bir alan var. Noel dönemi bu alana Christmas Market kuruluyor.

Leicester Square’den iki-üç dakika yürüyerek ise Chinatown ismindeki Çin Mahallesi’ne geliyoruz. Kırmızı balon gördüğünüz herhangi bir sokağa dalmanız yeterli. 🙂 Chinatown için notlarımda bulunan yeme içme yerler;

  • Bunsik – Korean Hotdogs
  • Bun House
  • Hefaure

Bu yakınlarda “Londra’da Ne Yenir?” yazısında değindiğim Burger & Lobster’ın da bir şubesi bulunuyor.

Ben aslında yürüyüşümü burada sonlandırdım; ama siz 5-6 dakikada Soho’ya geçebilirsiniz. Ki yine Londra’nın en renkli, hareketli yerlerinden biri. Fakat Soho ile ilgili detaylı bir yürüyüş rotası çıkardığım için devamını eklemiyorum. 🙂

Yeni yürüyüşlerde görüşmek üzere. 🙂

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

17 Replies to “Londra Yürüyüş Rotası: Trafalgar-Covent Garden ve Fazlası”

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.