Londra’nın En Renkli Sokakları

Londra’ya gelmeden yıllar önce Instagram’ımda(@yazarkarga) Londra klasörüm vardı ve şayet bir gün yolum düşerse gezeceğim yerleri bu klasöre kaydediyordum. Londra’nın rengarenk pastel sokakları beni etkileyen şeylerden biriydi. Yazımda şimdiye kadar gezdiğim en renkli sokakları/yerleri aktaracağım.

Londra’nın En Renkli Sokakları
Chalcot Street

Notting Hill

“Londra’nın en renkli sokakları” deyince sanırım ilk akla gelen yer Notting Hill olur. Ünlü Notting Hill Karnavalı, filmlerde geçen sokakları, Portobello Road Market, birbirinden güzel pubları, dükkanları ve elbetteki pastel renkli mimarisiyle insanın tüm havasını değiştiren yerlerden biri.

Notting Hill’de “ayağınızın götürdüğü her sokağı gezin” derim; ama renk cümbüşünü görmek için listenize alabileceğiniz bazı yerler;

  • Lancaster Road
  • St. Lukes Mews(Love Actually filmi)
  • Westbourne Park Road
  • Denbigh Terrace
  • Colville Terrace
  • Landsdowne Road
  • Fewer Street ve civarındaki tüm ara sokaklar

Notting Hill Aynı Gün Gezebileceğiniz Yerler

Biz Notting Hill’den Little Venice’e uzanan bir yürüyüş rotası yapmıştık. Sakin sokaklar ve Londra mimarisi eşliğinde keyifli bir geziydi. Ama ismi “Küçük Venedik” olan bir yere göre çok vasat ve beklentilerin altında kalıyor diyebilirim. Bu sebeple aşağıdaki rota daha uygun olur.

Notting Hill’den sonra 10-15 dakika yürüyerek Holland Park’a gidebilirsiniz. Holland Park, içinde Kyoto Garden ve Dutch Garden’ı da barındıran çok sevdiğim parklardan biri. Turist popülasyonu biraz yüksek olabilir. Holland Park’ı gezdikten sonra Park’ın bir ucunda kalan Design Museum’u ücretsiz gezebilirsiniz.

Yine Desing Museum’dan sonra Londra’nın en meşhur yerlerinden biri olan Hyde Park da yürüme mesafesinde.

Notting Hill - Lancaster Road
Notting Hill – Lancaster Road

Chelsea

Notting Hill’den sonra Londra’nın en renkli sokaklarına ulaşabileceğiniz yerlerden biri Chelsea. Üstelik Notting Hill kadar kalabalık değil. Peki en renkli sokakları nereler?

  • Godfrey Street
  • Burnsall Street
  • Bywater Streer

Chelsea İle Aynı Gün Gezebileceğiniz Yerler

Chelsea için ayrı bir yazı da yazmıştım. Londra’nın en ince binasını görmek isterseniz Google.maps’teki “Thin House” lokasyonuna giderek binayı fotoğraflayabilirsiniz.

Chelsea, Londra’nın en ünlü ücretsiz müzelerinden bazılarına yürüme mesafesinde bulunuyor. Bu müzeler; Victoria And Albert, Natural History Museum, Science Museum. Hepsini hakkıyla aynı gün gezmek pek mümkün değil.(bence)

Yine ücretli ama alternatif olarak gidebileceğiniz yerler Dopamin Land London(özellikle çocukların ilgisini çekebilir), Saatchi Gallery.

Chelsea’yi gezdikten sonra uğrayabileceğiniz bir başka lokasyon da Belgravia tarafları. Özellikle geziniz Halloween,Noel  gibi dönemlere denk geliyorsa Motcomb Street, Elizabeth Street, ünlü alışveriş merkezi Harrods çok güzel süslenen yerler. Sloane Square de mimari olarak çok sevdiğim bir bölge. Cadogan Square, Pavillion Road üzerindeki kafeler vs. tatlı.

Chelsea

Camden

Yazımın bir sonraki adresi diğer iki lokasyondan biraz daha farklı bir renk tarzı olan Camden. Aslında uzun süredir listemde olan; fakat oldukça geç ziyaret ettiğim yerlerden biri. Genel olarak Camden High Street ve Camden Market Umbrellas gezebileceğiniz renkli bölgeler.

Londra’nın şimdiye kadar gördüğüm hemen hemen hiçbir turistik lokasyonuna benzemiyor.(belki bir nebze Shoreditch ile benzerlikleri var) Bana İstiklal  Caddesi’nin 15 yıl önceki gotic, emo ve her renk insan ile bezeli hallerini anımsattı. Camden gezimde kümeler halinde punk tarzında giyinmiş gençlere denk geldim. Çekinmesem hepsini fotoğraflamak isterdim.

Londra Yürüyüş Rotası: Camden – Primrose Hill

Camden
Camden

Camden İle Aynı Gün Gezebileceğiniz Yerler

Aslında ben Camden gezime Kings Cross ile başlamıştım. Kings Cross Station’a gittiğinizde Harry Potter lokasyonlarından biri olan Platform 9 3/4’e uğrayıp fotoğraf çekebilirsiniz.(sıra ile karşılaşmanız olası) Aynı zamanda büyük bir Harry Potter mağazası da var. Yine Kings Cross’ta St. Pancrass benim çok sevdiğim etkileyici yapılardan biri. Şu aşağıdaki araç hep binanın önünde sanırım.:)

Benim rotamda ise Kings Cross’tan 10 dakikada Regent Kanala yürümek, ikonik kitapçılardan biri olan Word on the Water’ı gezmek vardı. Kitapçı kanaldaki botlardan biri ve güneşli bir günde hem atmosferi hem kitapları incelemek harikaydı. Kanal hizasından Camden’a oradan da Primrose Hill’e yürüyebilirsiniz. Ki Primrose Hill’e bir sonraki başlıkya değineceğim.

Farklı bir rota isterseniz Camden’dan metroya binerek 10dakikada Hampstead’e ulaşabilirsiniz. Ki benim çok sevdiğim lokasyonlardan biriydi.

Primrose Hill

Primrose Hill Camden’daki tantanadan sonra nezih, sakin cennet havasında. 🙂 Elit dükkanları, yeme içme alanları, piknik yapıp güneşin batışını izleyebileceğiniz yeşillik alanı, Regent’s Park ile yakınlığı harika.

Chalcot Crescent ve Chalcot Square en renkli sokakları.

Londra’nın En Renkli Sokakları-Chalcot Square
Londra’nın En Renkli Sokakları-Chalcot Square

Shoreditch

Columbia Road Flower Market: Londra’da Bir Pazar Aktivitesi yazısında biraz bahsettiğim, atmosferini farklı bulduğum Londra lokasyonlarından biri. Ve belki yine ruhu varmış gibi hissettiğim için çok seviyorum. Pastel renkli elit binalar değil de graffitilerle bezenmiş bir renk görmek isterseniz adresiniz; Whiteby Street.

Londra’nın En Renkli Sokakları
Londra’nın En Renkli Sokakları

Shoreditch İle Aynı Gün Gezilebilecek Yerler

Columbia Flower Market(Pazar günüyse), Liverpool Street ve hatta oradan harika bir çift katlı otobüs yolculuğuyla London Bridge ve civarlarını gezmek keyifli olur. Londra Gezilecek Yerler – 4 Günlük Rota yazısında bu civarda yapabileceklerinizden kısaca söz ettim.

Covent Garden

Son olarak Londra’nın renkli yerlerini yazarken Covent Garden’a değinmeden olmaz. Neal Yard aslında sokak değil de avlu sanırım. Fakat Covent Garden’da gizli bir mücevher gibi parlayan rengarenk bir alan. Aslında Covent Garden başlı başına bir renk bence. Conduit Court’un karşısındaki o çiçekli sokak, Mercer Walk’taki “Creativity is in all of us” yazan bina ve o civardaki sokaklar, ikinci el kitapçı ve dükkanların yer aldığı Cecil Court, Covent Garden Piazza civarları, sokak şovları, harika yeme içme yerleriyle hiçbir şey olmasa içinizi renklendirebilecek bir bölge. 🙂

Covent Garden-Neal’s Yard
Covent Garden-Neal’s Yard

Covent Garden İle Aynı Gün Gezilebilecek Yerler

Covent Garden ile aynı gün onlarca yer gezebilirsiniz tabii ki. 🙂 British Museum 13 dakika yürüme mesafesinde örneğin.

Soho, Leicester Square, Chinatown, Oxford Street ya da gezmeye doyamadıysanız Trafalgar Square’e yürüyüp National Gallery’i ücretsiz gezmek, Westminster’a yürümek; alternatif olarak National Gallery’den sonra St. James Park ve Buckingham’a yürümek hepsi mümkün.

Listemde Olan Diğer Yerler

Henüz görmediğim ama listemde olan diğer renkli sokaklar / yerler ise;

  • Kelly Street – Kentish Town
  • Wingate Road – Hammersmith
  • Leverton – Kentish Town
  • Hartland Road – Kentish Town

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir;

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

7 Replies to “Londra’nın En Renkli Sokakları”

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.