ÇYDD Mentorluk Projesi

Koçluk-mentorluk günümüzde gittikçe önemi artan kavramlar. Pek çok kurumsal şirket kendi çalışan ve yöneticilerini geliştirmek adına şirket içi mentorluk/koçluk projeleri başlatıyor. Çalıştığım şirkette de örnekleri var.

Ben de 2017 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği‘ne mentorluk başvurusunda bulundum. Mülakat ve eğitim sürecinden sonra üniversite birinci sınıfa giden bir danışanım(mentim) oldu ve 7-8 aylık menti-mentor sürecini tamamladık.

2018 yılında da ÇYDD bünyesinde mentorluğa devam edeceğim. Aklımda sitede yayınlamak üzere birkaç söyleşi fikri var, bunlardan ilki ÇYDD ile Mentorluk Projesi üzerine bir röportajdı. Talebimi olumlu karşıladıkları için diğer fikirlerim adına itici bir güç aldığımı söylemeliyim. 🙂

(Röportajı okumak için tıklayınız=>ÇYDD Mentorluk Projesi Röportajı)

Zaman zaman pek çoğumuz maddi desteğin dışında gönüllü olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almak istiyoruz, ÇYDD Mentorluk Projesi de size bu fırsatı sunuyor. Burada sadece menti için değil mentor için de bir gelişim ve öğrenme süreci söz konusu. Online ve kolay bir başvuru işlemi ve keyifli bir mülakatı tamamladıktan sonra sürece dahil oluyorsunuz. “Ne yapacağım, yapabilecek miyim” gibi endişelerinizi ÇYDD’nin verdiği verimli eğitim ile üzerinizden atıyorsunuz.

Daha sonra bağlı olacağınız şube ve mentiniz belirleniyor. Yapmanız gereken tek şey 7-8 ay içerisinde ayda bir saatinizi ayırarak, aldığınız eğitim doğrultusunda menti-mentor görüşmelerini gerçekleştirmek. Burada en önemli noktalardan birisi sorumluluk duygusu. Proje uzun vadeli ve “ben sıkıldım yarıda bırakmak istiyorum” dememeniz gerekir. Baştan bu konu hesap edilmeli. 🙂

Süreç boyunca ÇYDD her zaman sizinle irtibat halinde, geri bildirimler alıyor. İlettikleri dökümanlar menti-mentor görüşmeleriniz için rehberlik sağlıyor. Başta da belirttiğim gibi bu sürecin sonunda sadece mentiniz değil, siz de kendinize pek çok şey katıyorsunuz.

Mentilerin tamamı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Projenin güzel taraflarından biri de mentilerin de tıpkı sizin gibi gönüllü olması. Onlar da istekli şekilde projeye dahil oluyor, eğitim alıyor.

2018 yılı ÇYDD mentorluk projesi için başvuru süreci Ağustos/2018 sonuna kadar devam edecek. Bu sebeple röportaj güzel bir döneme denk geldi. ÇYDD Mentorluk Projesi ile ilgili en detaylı bilgiye ÇYDD Mentorluk Projesi adresinden ulaşabilirsiniz.

Ve umarım bu güzel topluluğa sizler de dahil olursunuz. ÇYDD Mentorluk Projesi Röportajı

Hizmetler: Koçluk almak ister misiniz?

Soru ve görüşleriniz için; İletişim sayfasından ya da yorum kısmından bana ulaşabilirsiniz.

kapanış etkinliği

One Reply to “ÇYDD Mentorluk Projesi”

Biraz da siz kar(g)alayın!

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.